DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Veiktas izmaiņas vairākās Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrībās

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 19. novembrī, Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs veicis vairākas izmaiņas Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrībās. Izmaiņas veiktas uzņēmumos SIA „Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP), a/s „Rīgas Centrāltirgus” un SIA „Rīgas satiksme”.

„Pašvaldības SIA „Rīgas namu pārvaldnieks” līdzšinējā valde ir zaudējusi uzticību un atsaukta. RNP darbs jau ilgu laiku nav apmierinošs, tas ir vienīgais pašvaldības uzņēmums, kurā joprojām nav uzsākts audits. Par RNP darbu nepārtraukti tiek saņemtas iedzīvotāju sūdzības, turklāt pastāv reāla iespēja, ka PNB bankā tiks pazaudēti seši miljoni eiro. Šo iemeslu dēļ uzņēmuma līdzšinējā vadība ir atcelta un iecelta jauna valde. Par RNP valdes priekšsēdētāju iecelts Ernests Saulītis, valdē strādās arī Elmārs Martinsons, Irīna Miķelsone, Juris Švanders un Inese Šnepsta,” norāda uzņēmuma kapitāldaļu turētājs O. Burovs.

Jaunai valdei ir dots uzdevums nodrošināt, lai maksimāli īsā laikā tiek uzsākts visaptverošs ārējais neatkarīgais izvērtējums par uzņēmuma darbību. Tāpat jaunajai vadībai jāizvērtē uzņēmuma darbība no funkciju viedokļa un jāsniedz priekšlikumi par RNP darba efektivitātes paaugstināšanu.

O. Burovs saka: „Aicinu iedzīvotājus sniegt savas sūdzības, jautājumus un ierosinājumus par RNP darbu. Šī informācija palīdzēs mainīt RNP darbību, panākot, ka tas ir uz klientu orientēts uzņēmums, kas sniedz kvalitatīvu un izmaksu ziņā efektīvu pakalpojumu. Diemžēl patlaban uzņēmuma pakalpojumi šiem kritērijiem neatbilst.”

Ar kapitāldaļu turētāja lēmumu atcelta arī „Rīgas centrāltirgus” pagaidu valde un amatā atjaunoti iepriekš atstādinātie valdes locekļi – Artis Druvinieks, Kaspars Zauls un Valdis Karnītis.

Savukārt „Rīgas satiksmē” par uzņēmuma padomes locekli apstiprināts līdzšinējais uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Ernests Saulītis. Līdz ar šo lēmumu E.Saulītis vairs nepildīs valdes priekšsēdētāja pienākumus, bet valdei uzdots izvirzīt jaunu priekšsēdētāju. Jaunos amata pienākumus E.Saulītis sāks pildīt no 22. novembra.

Rīgas domes deputāti šodien ar balsu vairākumu atcēla no amata līdzšinējo vicemēru Vadimu Baraņņiku. Līdz ar to visas trīs viņa pārraudzībā esošās kapitālsabiedrības nonāca O. Burova pārziņā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI