DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

VP ir pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par mantas iznīcināšanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada septembrī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirknī, saņemot informāciju par to, ka kādai sievietei bijušais draugs sagrieza viņas drēbes, tika uzsākts kriminālprocess. Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā ir pabeigta un tas ir nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.  

Izmeklēšanā noskaidrots, ka cietusī dzīvojusi kopā ar savu draugu Kuldīgas novadā līdz brīdim, kad viņu starpā izveidojās konflikts, kā rezultātā viņa ar bērnu aizgājusi prom un uzsākusi dzīvi citā novadā. Pēc sievietes aiziešanas viņas bijušais draugs dusmās sagrieza viņai piederošās drēbes. Kopumā tika sagrieztas deviņas vienības – bikses, svārki, blūzes un kleitas, radot sievietei vairāk kā simts eiro lielus materiālos zaudējumus.

Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par cita veida noziedzīgiem nodarījumiem. Šobrīd Valsts policija ir pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par svešas mantas tīšu bojāšanu un nodevusi kriminālprocesu prokuratūrai lemšanai par apsūdzības celšanu. Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Soda apmēru noteiks tiesa.

Valsts policija norāda, ka jebkāda veida mantas bojāšana un iznīcināšana ir noziedzīgs nodarījums, par kuru, saskaņā ar Krimināllikumu, ir paredzēts sods, ja vien likuma panti attiecīgās situācijās nenosaka citādāk. Tāpat jāuzsver, ka šis ir privātās apsūdzības pants, kas nozīmē, ka, saskaņā ar Kriminālprocesa likumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu kriminālprocesu uzsāk, ja saņemts tās personas iesniegums, kurai nodarīts kaitējums.

Kopumā šogad Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu un nodevušas prokuratūrai 74 kriminālprocesus par mantas tīšu iznīcināšanu un bojāšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI