DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

J. Reirs: Darba drošībai, atbildībai un likumībai jābūt svarīgākajām VNĪ vērtībām

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Finanšu ministrs ir uzdevis VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) veikt neatliekamu un detalizētu faktu un procedūru pārbaudi ne tikai par notikušo drošības incidentu, bet arī par iespējamo nodokļu nenomaksu un cilvēku nodarbināšanu bez darba līguma. Ir noteikti jāpārbauda, vai un kāda ir katra iesaistītā atbildība notikušajā un vai paustā informācija atbilst patiesībai. 

“Nav pieņemami, ka uz VNĪ krīt aizdomas par ēnu ekonomikas norisēm. VNĪ kā pasūtītājam nav tiesību ignorēt faktus, kas var liecināt par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Uzskatu, ka darba drošībai, atbildībai pret valsts resursiem un likumībai ir jābūt svarīgākajām VNĪ vērtībām,” uzsver finanšu ministrs Jānis Reirs.

Ēnu ekonomika veicina nevienlīdzīgu konkurenci, izkropļo tirgu un negatīvi ietekmē nodokļu iekasēšanu. Mazāka ēnu ekonomika palielina budžeta ieņēmumus, ko iespējams izmantot sabiedrības labklājības celšanai un valsts attīstībai – veselības nozarei, izglītībai, infrastruktūrai un citām prioritātēm.

Ikvienam uzņēmumam ir jāievēro likumi un godprātīgi jāattiecas pret nodokļu nomaksu un valsti, kā arī savs darbs jāvada atbilstoši visām drošības prasībām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI