DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas ārlietu ministrs piedalās Berlīnes mūra krišanas gadadienai veltītajos pasākumos

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atsaucoties Vācijas ārlietu ministra Heiko Māsa (Heiko Maas) ielūgumam, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs kopā ar kolēģiem no Eiropas Savienības dalībvalstīm šodien piedalījās svinīgajos pasākumos Berlīnē par godu Berlīnes mūra krišanas 30.gadadienai.

Ministrs apmeklēja Berlīnes pilsētas svinīgo sarīkojumu pie Brandenburgas vārtiem, kuru Vācijas un ārvalstu viesiem organizēja Berlīnes birģermeistars. Tāpat E.Rinkēvičs piedalījās Vācijas ārlietu ministra H.Māsa rīkotajā pieņemšanā saistībā ar Berlīnes mūra krišanas gadadienu. 

“Berlīnes mūra krišana, kā arī “dziesmotās revolūcijas” Baltijas valstīs, “samtainā revolūcija” Čehoslovākijā, Solidarnostj kustība Polijā iezīmēja komunisma, kā arī "Aukstā kara" ēras beigas Eiropā. Tas ir viens no spilgtākajiem 20.gadsimta notikumiem Eiropas kontinentā un pasaules vēsturē. Berlīnes mūra krišana simbolizēja virzību uz brīvas un vienotas Eiropas izveidi," uzsver E.Rinkēvičs.

Berlīnes mūris krita 1989. gada 9. novembrī, kam vēlāk sekoja Rietumvācijas un Austrumvācijas oficiālā atkalapvienošanās. Berlīnes mūris no 1961.gada līdz 1989.gadam atdalīja Rietumberlīni no Vācijas Demokrātiskās Republikas galvaspilsētas Berlīnes, lai nepieļautu Austrumvācijas iedzīvotāju pārbēgšanu uz Rietumvāciju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI