DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Jānis Reirs izsaka līdzjūtību bojāgājušā strādnieka tuviniekiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, veicot Finanšu ministrijas (FM) ēkas jumta nomaiņas darbus, ko organizē ēkas apsaimniekotājs VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ), ir noticis negadījums – viens no darbu veicējiem ir nokritis no jumta un gājis bojā. Apsaimniekotājs šim darbam ir piesaistījis personu apvienību “Delta Construction” un “STM Latvia”.

Finanšu ministrs Jānis Reirs visas Finanšu ministrijas vārdā: “Izsaku visdziļāko līdzjūtību bojāgājušā tuviniekiem. Darba drošība ir svarīgākais darbu veikšanas procesā. Tāpēc nekavējoties atbildīgajiem dienestiem ir jāizmeklē šis negadījums un ar vislielāko bardzību jāvēršas pret normu neievērošanu.”

Ministrs uzdeva izvērtēt VNĪ atbildību notikušajā, tai skaitā veikto iepirkumu procedūru par FM jumta remontdarbiem, lai pārliecinātos, vai iepirkumā tika iekļauta darba drošības prasību nodrošināšana. Tāpat sadarbībā ar Valsts Darba inspekciju (VDI) tiks pārbaudīta un izvērtēta citu VNĪ veikto iepirkumu atbilstība darba drošības ievērošanai būvdarbu laikā, kā arī drošība citos VNĪ objektos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI