DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Rīgā tiekas Ziemeļu dimensijas Transporta un Loģistikas partnerības valstis

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Satiksmes ministrija

Trešdien, 6. novembrī, satiksmes ministrs Tālis Linkaits parakstīja Ziemeļu dimensijas Transporta un Loģistikas partnerības Deklarāciju par partnerības darbības turpināšanu vēl uz nākamajiem pieciem gadiem. Šī gada 5. un 6.novembrī notiek Ziemeļu dimensijas (ZD) Transporta un Loģistikas partnerības valstu pārstāvju tikšanās Rīgā.

Satiksmes ministrija (SM) šogad pārstāv Latviju kā prezidējošā valsts Ziemeļu dimensijas (ZD) Transporta un loģistikas partnerības Vadības grupā. Šajās dienās SM organizē semināru Rīgā par digitalizācijas jautājumiem transportā un loģistikā. Ņemot vērā digitalizācijas nozīmi mūsdienu transportā un loģistikā, šo tēmu partnervalstis izvēlējās par aktuālāko. Semināra mērķis ir apzināt ZD Dalībvalstu pieredzi, projektus un idejas, kas saistītas ar elektronisko risinājumu izmantošanu transporta un loģistikas pakalpojumos.

Tāpat Vadības komitejas sēdē ir paredzēts spriest arī par ZD Transporta un Loģistikas partnerības turpmāko darbu.

Šogad Transporta un Loģistikas partnerības valstu pārstāvji Rīgā tikušies jau vairākkārt, lai diskutētu un apspriestu, kā attīstīt un veicināt ekoloģiska transporta izmantošanu, uzlabot satiksmes drošību, “iedzīvināt” digitalizāciju transportā, veicināt integrāciju jaunos tirdzniecības maršrutos un dalīties pieredzē par transporta izglītības sistēmas pilnveidošanu.

ZD Transporta un loģistikas partnerības formāts ir unikāls ar to, ka tas vieno gan Eiropas Savienības Baltijas reģiona valstis, gan kaimiņus Krieviju, Baltkrieviju un Norvēģiju. Tas dod unikālu iespēju apmainīties ar pieredzi un plāniem minēto jautājumu risināšanā katrā valstī un izvēlēties izdevīgākos risinājumus transporta attīstībai reģionā. Latvijai dalība šajā partnerībā dod iespēju nepastarpināti īstenot Latvijas transporta un loģistikas intereses, sekmēt loģistikas attīstību reģionā, īpaši sadarbību ar Krieviju un Baltkrieviju, kā arī sekmēt šo jautājumu tālāku virzību Eiropas Savienības līmenī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI