DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Izsludināts Nordplus programmas projektu konkurss

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Izglītības iestādēm un organizācijām, kas darbojas izglītības jomā, līdz 2020. gada 3. februārim ir iespēja pieteikties projektu īstenošanai Nordplus Jauniešu, Pieaugušo, Augstākās izglītības, Horizontālajā un Ziemeļvalstu valodu programmā.

Nordplus programma sniedz iespēju īstenot studentu, skolēnu un pasniedzēju mobilitātes, kā arī dažādas sadarbības tīklu un projektu aktivitātes izglītībā, iesaistot  Baltijas valstis un Ziemeļvalstis, lai veicinātu starpkultūru sadarbību, uzlabotu un ieviestu jauninājumus izglītības sistēmās. Kopējais Nordplus finansējums projektiem  2020. gadā ir aptuveni 10 miljoni eiro. Līdzīgi kā pagājušajā gadā, arī šoreiz interesentus aicina projektos ietvert informācijas un komunikācijas risinājumu pielietojumu aktuālo izglītības jautājumu risināšanai.

Organizācijām no Latvijas Nordplus sniedz iespēju veidot kopīgus projektus ar  Ziemeļvalstīm un Baltijas valstīm: Dāniju, Somiju, Islandi, Norvēģiju, Zviedriju, Grenlandi, Fēru un Ālandu salām, Lietuvu un Igauniju. Lai izstrādātu projekta pieteikumu, ir nepieciešams atrast sadarbības partnerus no Nordplus dalībvalstīm. Partnerinstitūciju meklēšanai var izmantot Nordplus projektu partneru datubāzi.

Pieteikumus līdz  2020. gada 3. februārim jāiesniedz Espresso elektroniskajā sistēmā. Video instrukcijas par Espresso sistēmas lietošanu pieejamas Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) mājaslapas sadaļā Informatīvie materiāli.

Vairāk par projektu konkursu, katras programmas mērķiem, projektu īstenotāju pieredzi un līdzfinansējuma apjomu iespējams uzzināt VIAA mājaslapā un Nordplus oficiālajā vietnē www.nordplusonline.org.

VIAA veic Nordplus programmas nacionālā informācijas biroja funkcijas Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI