DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Konkursa „Mūsu mazais pārgājiens 2019” laureāti

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jau par tradīciju kļuvušajā konkursā „Mūsu mazais pārgājiens” piedalījās Latvijas vispārizglītojošo un profesionālo skolu skolēni, kā arī interešu izglītības pulciņi, kuri veica izpēti par bērzu. Konkursa moto: Kas kaitēja man dzīvot, diža meža maliņā.

Lai piedalītos konkursā, bija jāveic literatūras un informācijas avotu izpēte par bērzu Latvijā un pasaulē. Tāpat bija jādodas izpētes pārgājienā vai ekskursijā un jāsagatavo radošs izpētes darbs – pārgājiena vai ekskursijas apraksts brīvā stāstījumā, esejas vai citā literārā veidā par interesantiem novērojumiem un atklājumiem, papildinot aprakstu ar stāstnieku liecībām un vizuālo informāciju (zīmējumiem, kartēm, fotoattēliem u.c.).

Konkursa komisija, kurā bija pārstāvji no Valsts izglītības satura centra, Zemkopības ministrijas, AS “Latvijas valsts meži”, Latvijas Kokrūpniecības federācijas un AS “Latvijas Finieris” un publicists Ēriks Hānbergs, pateicas visiem konkursa dalībniekiem par dalību konkursā un skolotājiem par spēju mudināt ieraudzīt un izzināt.

Konkursa komisijas priekšsēdētājs, publicists Ēriks Hānbergs saka: “Konkurss joprojām, jau trīspadsmito gadu, turas ieinteresētā spraigumā. Piedalās skolas, klases, pulciņi, interešu kopas. Iepriecina pārgājienos un izbraukumos redzētā un dzirdētā atstāstu žanriskā daudzveidība, fotosižeti, zīmējumi un lietišķības. Paldies visiem skolotājiem, skolu vadītājiem, pulciņu un interešu kopu koordinatoriem par rosinājumiem iesaistīties konkursā. Patīkami, ka interese par mežu, mežsaimniecību un kokapstrādi neatslābst, bet rosina vēl vispusīgāk un padziļinātāk turpināt lūkojumus.”

Konkursa komisija noteica uzvarētājus (vietu secība tiks paziņota apbalvošanas pasākuma laikā)

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI