DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
3
3

Noskaidrots uzvarētājs Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktora amatam

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ir noslēdzies atklātais konkurss par Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) sekretariāta direktora amatu. Iegūstot visaugstāko vērtējumu visās trīs konkursa kārtās un ar vienbalsīgu pretendentu atlases komisijas atbalstu, konkursā uzvarējusi Zaiga Pūce. Viņas kandidatūra vēl tiks virzīta apstiprināšanai SIF padomē.

Konkursa uzvarētājai ilggadēja pieredze nevalstisko organizāciju sektorā (NVO) - trīs gadus (2015. – 2018.gads) Z.Pūce bijusi ievēlēta NVO un Ministru kabineta sadarbības memoranda padomē, no kuriem divus gadus bijusi Memoranda padomes vadītāja vietniece, kopš 2016. gada viņa ir Latvijas Pilsoniskās alianses padomes locekle, savukārt no 2017.gada - valdes locekle Laikmetīgās kultūras NVO asociācijā. Pašlaik Z.Pūce ir biedrības “Ascendum” valdes priekšsēdētāja, un šajā amatā strādā jau kopš 2011.gada 

Jāpiemin, ka Z.Pūce, pārstāvot Latvijas Pilsoniskās alianses biedru intereses, ir iesaistījusies likumdošanas procesā, piemēram, veicinājusi izmaiņas ziedojumu regulējumā.

Z.Pūcei ir arī pieredze organizāciju stratēģijas izstrādē, kā arī privātā un publiskā finansējuma piesaistē, tostarp Eiropas Ekonomikas zonas finanšu piesaiste, Valsts kultūrkapitāla fonda piesaiste, pašvaldības finansējuma piesaiste. Tāpat konkursa uzvarētājai ir pieredze projektu izstrādē un to vadīšanā, t.sk. aptverot budžeta un finanšu jautājumu risināšanu.

Konkursa trešajā atlases kārtā Z.Pūce ieguvusi visaugstākos novērtējumus (teicami un ļoti labi) visās piecās kompetencēs – pārmaiņu vadīšana, lēmumu pieņemšana, stratēģiskais redzējums, komandas vadīšana un rezultātu sasniegšana.

Z.Pūcei ir augstākā izglītība tiesību zinātnēs, kā arī ar izcilību iegūts profesionālais maģistra grāds izglītības vadībā. Brīvi pārvalda angļu valodu. 

Atgādinām, ka atklātajā konkursā uz SIF vadītāja amatu pieteicās 28 pretendenti un tas noritēja trīs kārtās. Pirmajā kārtā pretendentu atlases komisijas vērtēja pretendentu iesniegtos pieteikumus un to atbilstību amatam izvirzītajiem kritērijiem. 

Otrajā kārtā virzītie 14 pretendenti klātienē skaidroja savu motivāciju ieņemt SIF sekretariāta direktora amatu, kā arī prezentēja vīziju par SIF darbības prioritātēm un attīstību. Tāpat otrās kārtas ietvaros tika novērtēta pretendentu pieredze un izpratne sabiedrības integrācijas jomā, projektu un organizācijas vadībā, kā arī finansējuma piesaistē. Vienlaikus tika novērtētas arī pretendentu komunikācijas, argumentācijas, prezentācijas un angļu valodas prasmes.

Konkursa trešajā kārtā notika 5 labāko pretendentu kompetenču vērtēšana, izmantojot gan kompetenču intervijas metodi, ko nodrošināja divi piesaistīti neatkarīgi personāla atlases eksperti no SIA “Eiro Personāls”, gan amata atbilstības testu, kas izvērtē pretendenta kognitīvās spējas, personības iezīmes un profesionālās intereses.

Valsts kanceleja izmantoja arī savas tiesības apkopot pretendenta iepriekšējo darba devēju un sadarbības partneru atsauksmes, kas bija pozitīvas un atbalstošas.

Kā jau iepriekš ziņots, potenciālo SIF sekretariāta direktoru amatā apstiprina SIF padome.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vadīja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā bija: Ministru prezidenta ārštata padomnieks sabiedrības integrācijas jautājumos Hosams Abu Meri, Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietniece starptautisko lietu, integrācijas un mediju jautājumos Zane Vāgnere, biedrības “Eiropas Kustība Latvijā” prezidents Andris Gobiņš un “Rīgas aktīvo senioru alianse” (RASA) valdes priekšsēdētāja Terezija Mackare.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI