DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Sveikti skaistāko Valmieras dārzu īpašnieki

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 16.septembrī, Valmieras muzejā tika sveikti akcijā “Uzslavē skaistāko” nominēto krāšņāko, ziedošāko un sakoptāko Valmieras  dārzu, balkonu un pagalmu īpašnieki.

“Uzslavē skaistāko” bija Valmieras pilsētas svētku laikā izsludinātā vasaras akcija, lai ziedošo Valmieru atklātu visā tās daudzveidībā un izteiktu pateicību valmieriešiem, kas iegulda darbu skaistuma radīšanā.  Akcijas laikā iedzīvotāji bija aicināti pastāstīt par īpaši skaistajiem dārziem, pagalmiem un balkoniem.

Akcijas laikā tika saņemti pieteikumi par septiņām adresēm. Tās bija divas daudzdzīvokļu mājas ar sakoptiem pagalmiem un ziediem rotātiem balkoniem – ēkas Rūpniecības ielā 34 un Jumaras ielā 196/3. Tie bija četri pagalmi pilsētas savrupmājās – Cēsu ielā 15, Meldru ielā 17, Lazdu ielā 1 un Marijas ielā 1-4. Un tā bija arī viena sabiedriskā iestāde – Valmieras muzejs ar senatnīgām puķu kastēm pie Vecās aptiekas ēkas Bruņinieku ielā 1.

Katram no akcijas nominantiem ir savs stāsts, savas norises dārzā. Neviens nav profesionāls dārznieks. Vieniem patīk skaisti saimniekot, izmēģināt skaistas internetā aizgūtas idejas par pagalmu dekorēšanu. Citiem tā ir atpūta no ikdienas rūpēm. Citiem – kaimiņu aizraušanās, mīlot ziedus un vēloties skaistākas padarīt kopīgās ēkas lodžijas. Un vēl citiem – kopīgi radītas puķu dobes daudzdzīvokļu mājas pagalmā, ko rosinājusi tuvumā notiekošās jaunās ielas būvniecība.  

Visi nominanti Valmieras iedzīvotāju vārdā saņēma pašvaldības pateicību. Dārza un augu zināšanu paplašināšanai tēju degustāciju un lekciju par savvaļas augu nozīmi pasniedza Valmieras muzeja Krājuma nodaļas vadītāja Indra Vīlistere.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI