DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

A. Kaimiņš: NEPLP locekļu atlasei būtu jāpiesaista personāla atlases kompānija

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai nodrošinātu konkursā lielāku konkurenci un būtu droši, ka divas brīvās Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļu vietas ieņems atbilstoši profesionāļi, plānojam piesaistīt atlases procesam personāla atlases kompāniju, ceturtdien, 17.oktobrī, pēc Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdes informēja komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš.

“Tā ir normāla kandidātu atlases procedūra. Uz tik svarīgiem amatiem ir nepieciešama konkurence, bet, noslēdzoties iepriekš izsludinātajam konkursam, mums bija tikai trīs kandidāti uz vienu vakanci, bet pašlaik jāizvēlas jauni padomes locekļi jau uz divām brīvām vakancēm,” atzīmēja A.Kaimiņš, norādot, ka izsludinātais konkurss uz NEPLP locekļu vietām pagarināts līdz 20.novembra pulksten 17.00. Tāpat komisijas priekšsēdētājs norādīja, ka visi trīs kandidāti, kas amatam pieteicās līdz 14.oktobrim, vēl aizvien piedalās konkursā uz vakantajām NEPLP locekļu vietām.

Saskaņā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu kandidātam jābūt Latvijas pilsonim, kam deklarētā dzīvesvieta ir Latvijā. Uz šo amatu var pretendēt personas ar augstāko izglītību, vismaz piecus gadus ilgu profesionālo vai akadēmisko pieredzi plašsaziņas līdzekļu, izglītības, kultūras, zinātnes vai cilvēktiesību jomā, kā arī ar labu reputāciju.

Likums arī noteic - kandidāts nedrīkst būt politiskās partijas vai politisko partiju apvienības amatpersona, elektroniskā plašsaziņas līdzekļa kapitāla daļu (akciju) īpašnieks, kā arī sodīts par tīšu noziegumu, ja viņš nav reabilitēts vai sodāmība nav dzēsta vai noņemta. Tāpat par NEPLP locekļa amata kandidātiem var kļūt tikai tādas personas, kuras ir tiesīgas saņemt speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam.

NEPLP locekli amatā pēc Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas ierosinājuma uz pieciem gadiem apstiprina Saeima. Aicinājums izsludināts, ņemot vērā, ka Saeima šī gada 2.maija sēdē atbalstīja Guntas Līdakas atbrīvošanu no Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļa amata un 10.oktobra sēdē lēma par Daces Ķezberes atbrīvošanu no amata ar 15.decembri.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI