DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas-Krievijas konsultācijās apspriesti konsulārās sadarbības jautājumi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 9. oktobrī Rīgā notika Latvijas Ārlietu ministrijas un Krievijas Ārlietu ministrijas divpusējās konsultācijas konsulārajos jautājumos. Ņemot vērā Latvijas valstspiederīgo un Krievijas pilsoņu regulāros braucienus, konsultāciju laikā tika pārrunāts plašs konsulārās sadarbības jautājumu loks: konsulārās palīdzības sniegšana valstspiederīgajiem ārkārtas situācijās, tostarp valstspiederīgajiem tiekot apcietinātiem vai nonākot ārstniecības iestādēs, vīzu un vietējās pierobežas satiksmes atļauju izsniegšanas prakse un citi jautājumi.

Lai atvieglotu daudzkārtējo Krievijas vīzu saņemšanu Latvijas valstspiederīgo tūrisma braucieniem vai privātām vizītēm, puses vienojās par turpmāko rīcību, lai pietuvinātu Krievijas vīzu izsniegšanas praksi Latvijas praksei. Latvijas Ārlietu ministrijas pārstāvji informēja par skaidras naudas deklarēšanas kārtību, šķērsojot Latvijas Republikas ārējo robežu.

Delegācijas pieņēma zināšanai Latvijas un Krievijas Tieslietu ministriju 2019. gada 8. oktobrī organizētās konsultācijas rezultātus par divpusējā tiesiskās palīdzības līguma piemērošanu. Tie vērsti uz vienotu Latvijas un Krievijas iestāžu izpratni par publisku dokumentu īstuma apliecināšanas prasību.

Konsultācijās piedalījās Ārlietu ministrijas, Tieslietu ministrijas, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Valsts robežsardzes un Valsts ieņēmumu dienesta pārstāvji.

Latvijas un Krievijas konsulārās konsultācijas ir regulārs formāts, kurā tiek pārrunāti aktuāli divpusējās sadarbības jautājumi. Šāda veida abu valstu Ārlietu ministriju konsultācijas pēdējo reizi notika 2017. gadā Maskavā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI