DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Paziņos Latvijas Nacionālā teātra piebūves metu konkursa rezultātus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 9.oktobrī, plkst.11.00 Rīgas domes Īpašuma departamentā (R.Vāgnera ielā 5, 220.kabinetā) paziņos Latvijas Nacionālā teātra piebūves metu konkursa rezultātus.

Metu konkursā par Latvijas Nacionālā teātra piebūvi kopumā tika saņemti 11 metu projekti.

Konkursa mērķis bija iegūt arhitektoniski augstvērtīgu, funkcionāli pārdomātu un ekonomiski pamatotu metu piebūvei, kas konstruktīvi savienota ar esošo teātra ēku Kronvalda bulvārī 2, kā arī paredz teritorijas labiekārtošanu, akcentējot kanāla apstādījuma zonu.

Rīgas dome plāno, ka pēc metu konkursa noslēgšanās jaunās piebūves projektēšana notiks apmēram divus gadus un piebūves būvniecība varētu sākties 2022.gadā, kad arī būs beidzies nomas līgums ar aiz teātra ēkas esošo tenisa kortu apsaimniekotāju.

Konkursam iesniegtos metu piedāvājumus vērtēja žūrijas komisija, kura vadīja Kultūras ministrijas arhitektūras eksperts Jānis Dripe. Žūrijas komisijas sastāvā bija Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs, Latvijas Nacionālā teātra izpilddirektors Ojārs Rubenis, Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes priekšnieks, arhitekts Juris Dambis, Rīgas pilsētas būvvaldes Rīgas pilsētas kultūras pieminekļu aizsardzības nodaļas vadītājs Viesturs Brūzis, arhitekti Uldis Balodis un Guntis Grabovskis, Kultūras ministrijas Investīciju un projektu nodaļas vadītājs Juris Šumeiko. Ekspertu statusā vērtēt piebūves projektu bija aicināti arī zināmi Igaunijas un Lietuvas arhitekti – Ralfs Lūke (Ralf Looke) no Tallinas un Gintautas Natkevičius no Kauņas.

Metu konkursa kopējās godalgu fonds ir 30 000 eiro, no kura ar 12 000 eiro ir paredzēts prēmēt pirmā vietas laureātu. Otrās vietas godalga ir 8000 eiro liela, bet trešās - 4000 eiro. Ar godalgu 1000 eiro apmērā ir plānots apbalvot arī sešus veicināšanas balvu ieguvējus.

https://id.riga.lv/2019/06/04/izsludinats-latvijas-nacionala-teatra-piebuves-metu-konkurss/

http://meturdid.riga.lv/latvijas-nacionala-teatra-piebuve/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI