DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Norisinājās Latvijas un Baltkrievijas robežapsardzības iestāžu priekšnieku tikšanās

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 3. – 4. oktobrim Latvijas Republikas Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts tikās ar Baltkrievijas Valsts robežu komitejas priekšsēdētāju ģenerālmajoru Anatoliju Lappo

Vizītes ietvaros Latvijas un Baltkrievijas delegācijas apmainījās ar informāciju par situāciju uz Latvijas–Baltkrievijas valsts robežas, kā arī situācijas attīstības prognozēm, izrunāja sadarbības jautājumus cīņā pret pārrobežu draudiem, kā arī divpusējās un daudzpusējās sadarbības jautājumus, tai skaitā sadarbību kopīgo finanšu projektu realizēšanā un “Latvijas Republikas Valsts robežsardzes un Baltkrievijas Republikas Valsts robežu komitejas kopīgā pasākumu plāna 2019. gadam” izpildi.

Tikšanās laikā tika apmeklēta Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes Opoļu robežapsardzības nodaļa ar mērķi iepazīstināt ar Valsts robežas joslas infrastruktūru gar Latvijas un Krievijas robežu, Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes uzdevumiem, kompetenci, darbībām un labāko pieredzi gadījumos, kad tiek konstatēta nelikumīga robežas šķērsošana.

Vizītes laikā notika arī Latvijas un Baltkrievijas robežapsardzības iestāžu priekšnieku tikšanās protokola parakstīšana.

Vizīte organizēta pamatojoties uz Valsts robežsardzes un Baltkrievijas Republikas Valsts robežu komitejas parakstīto kopīgo pasākumu plānu 2019. gadam.

Valsts robežsardze sadarbojas ar Baltkrievijas Republikas Valsts robežu komiteju pamatojoties uz 2013. gada 10. aprīlī Baltkrievijā parakstīto „Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības līgumu par Latvijas–Baltkrievijas valsts robežas režīmu”, 2014. gada 10. aprīlī Baltkrievijā parakstīto „Protokolu par sadarbību starp Latvijas Republikas Valsts robežsardzi un Baltkrievijas Republikas Valsts robežu komiteju” un „Protokolu par savstarpējo sadarbību informācijas apmaiņas jomā par situāciju uz Latvijas–Baltkrievijas robežas un robežas drošības apdraudējumiem starp Latvijas Republikas Valsts robežsardzi un Baltkrievijas Republikas Valsts robežas komiteju”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI