DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Jēkabpils Valsts ģimnāzijas skolēni viesojas sadraudzības pilsētā Sokolovā Podļaski, Polijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pagājušā nedēļa dažiem 7. un 8. klašu skolēniem bija piedzīvojumiem, emocijām un jauniem iespaidiem pilna, jo to mēs, 10 Jēkabpils Valsts ģimnāzijas skolēni kopā ar skolotājām Zandu Skuteli un Inesi Rāviņu, pavadījām Jēkabpils sadraudzības pilsētā Polijā Sokolovā Podļaski.

Sokolovas Podļaski pilsētas domē uzzinājām, ka mūsu pilsētu draudzība pastāv jau kopš pagājušā gadsimta 90. gadu sākuma.

Vienu dienu šī projekta laikā mēs pavadījām Sokolovas Podļaski pilsētas pamatskolā Nr.1, kur mums bija iespēja parādīt savas lieliskās angļu valodas zināšanas sarunās ar poļu kolēģiem. Mēs mācījām viņiem frāzes un vārdus latviski, savukārt viņi mūs iepazīstināja ar poļu valodu.

Kopīgi mācījāmies bioloģiju, zīmējām vizuālās mākslas stundās un parādījām arī savas prasmes futbola sacensībās. Bijām liecinieki skolēnu parlamenta vēlēšanu kampaņas noslēgumam.

Otrā dienā mēs apmeklējām netālo pilsētu Vengrovu, klausījāmies leģendu par spoguli-pareģotāju un Livas pils muzejā iejutāmies 17.,18.gs. karotāju tēlos, tērpušies īstos bruņukreklos un rokās turot 15 kg smagus zobenus.

Kopā ar poļu kolēģiem mēs bijām batutu parkā, skeitparkā, boulingā un peldbaseinā.

Visas četras dienas par mums rūpējās viesģimenes, ar kurām kopā pavadījām vakarus-spēlējām galda spēles, skatījāmies fotogrāfijas, runājām un atpūtāmies pie vakariņu galda, ēdot bezgala garšīgas plānās pankūkas ar zemeņu ievārījumu.

Nākamgad, aprīļa pēdējā nedēļā gaidīsim poļu draugus ciemos pie mums Jēkabpilī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI