DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. septembrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses
1
1

Latvijas Bankas konferencē diskutēs par darba tirgus nākotni Baltijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 2. oktobrī, Latvijas Banka rīko gadskārtējo tautsaimniecības konferenci. Šogad tās tēma ir "Baltijas darba tirgus nākotne". Starptautiskajā konferencē eksperti no visām trim Baltijas valstīm – politikas veidotāji, ekonomisti un uzņēmēji – analizēs un apspriedīs darba tirgū demogrāfijas un tehnoloģiju attīstības tendenču ietekmē notiekošās pārmaiņas un nepieciešamos politikas soļus.

Roboti jau dzīvo un strādā mums blakus, spodrinot grīdas, darbojoties veikalu kasēs, glabājot mūsu failus mākonī un veicot daudzus citus darbus. Latvijas Bankas rīkotajā konferencē tiks meklētas atbildes uz jautājumu, vai arī darba tirgus nākotni nodosim robotu rokās, vai tomēr par izvēlēm lemsim paši.

Latvijas Bankas konference "Baltijas darba tirgus nākotne" kopīgai sarunai vienos Latvijas ekonomikas viedokļu līderus – ekspertus, politiķus un uzņēmumu vadītājus. Piedalīsies arī roboti! Kopā prognozēsim un spriedīsim, kurus darbus uzticēt mākslīgajam intelektam un kurus – cilvēku talantiem. Vērtēsim, kurus prātus un darba rokas importēt un kur iztikt ar pašu spēkiem.

Konference notiks Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē 2. oktobrī no plkst. 9.30 līdz plkst. 13.30 (reģistrācija no plkst. 9.00). Konferences darba valoda ir angļu valoda; tiks nodrošināts sinhronais tulkojums latviešu valodā.

Mediju pārstāvji, kuri vēl nav reģistrējušies konferencei, aicināti pieteikties, rakstot uz
e-pasta adresi janis.silakalns@bank.lv. Detalizēta informācija par konferenci, kā arī tās tiešraide būs pieejama interneta vietnē (https://www.makroekonomika.lv/latvijas-bankas-tautsaimniecibas-konference-2019 ar tulkojumu latviešu valodā; angļu valodā – https://www.macroeconomics.lv/economic-conference-labour-markets-baltics-challenges-ahead). Sekot līdzi konferencē paustajiem viedokļiem varēs arī sociālajā tīklā Twitter, izmantojot mirkļbirku (hashtag) #LBconference.

Konferencē ievadreferātu sniegs Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) eksperts, OECD darbaspēka pētījuma "OECD Employment Outlook" redaktors Andrea Basanini (Andrea Bassanini).

Paredzētas divas paneļdiskusijas – "Kā nodrošināt veselīgu darba tirgu: politikas perspektīvas Baltijas valstīs" un "Mākslīgais intelekts, automatizācija un nodarbinātības nākotne: izaicinājums vai iespēja Baltijas valstīm?".

Ekspertu diskusijās piedalīsies Latvijas Bankas padomes loceklis Mārtiņš Kazāks, Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vadītājs Uldis Rutkaste, Igaunijas centrālās bankas prezidenta vietnieks Ilo Kāziks (Ülo Kaasik), Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vecākais ekonomists, SVF misijas Lietuvā vadītājs Borha Grasija (Borja Gracia), Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Evita Simsone, AS "SAKRET HOLDINGS" padomes priekšsēdētājs Andris Vanags, Latvijas Bankas Starptautisko attiecību un komunikācijas pārvaldes padomnieks Andris Strazds, Kopenhāgenas Biznesa skolas profesors Anderss Sērensens (Anders Sørensen), Somijas centrālās bankas Monetārās politikas un pētniecības departamenta Prognozēšanas nodaļas vadītāja Meri Obstbauma (Meri Obstbaum), Accenture Latvijas filiāles vadītājs Maksims Jegorovs un SBA Group finanšu direktors Igns Mačeika (Ignas Mačeika).

Gatavojoties konferencei, Latvijas Bankas ekonomisti uzrakstījuši vairākus rakstus par darba tirgus izaicinājumiem:

Krista Kalnbērziņa, Ko demogrāfijas izaicinājumi nozīmē Baltijas valstu darba tirgum?

Oļegs Krasnopjorovs, Kāpēc Baltijas valstu darbaspēka rezerves ne tuvu nav izsmeltas

Ludmila Fadejeva, Darba tirgus reformas ES: kāda nozīme ir darba tirgus regulējumam?

Kristofers Pone, Vents Vīksna, Vai darba tirgū spēsim konkurēt ar mākslīgo intelektu?

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI