DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Siguldas novada pašvaldība paziņo par līguma laušanu ar izglītības iestāžu ēdinātāju

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics informē: „Šo pēcpusdien vadības sanāksmes laikā ir pieņemts lēmumus lauzt līgumu ar SIA „Baltic Restaurants Latvia”, kura sniedz ēdināšanas pakalpojumus visās pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs un četrās skolās. Lēmums pieņemts pēc Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) jaunākās informācijas par noņemto analīžu rezultātiem ēdināšanas blokos, kā arī par atkārtotiem PVD aizrādījumiem minēto izglītības iestāžu ēdināšanas blokos.”

Šodien, 20. septembrī, Pārtikas un veterinārais dienests informēja, ka līdz šim veikto analīžu rezultāti liecina, ka šiga toksīnu producējošā baktērija E.coli nav atrasta nevienas Siguldas izglītības iestādes ēdināšanas blokā, tai skaitā arī tur strādājošiem darbiniekiem. Savukārt nomazgājumos, kas ņemti no pirmsskolas izglītības iestāžu „Ieviņa” un „Saulīte” pavāru rokām pēc to dezinficēšanas, ir konstatēta Staphylococcus aureus jeb zeltainā stafilokoka klātbūtne, savukārt divos nomazgājumu paraugos, kas ņemti no mazgāta un dezinficēta aprīkojuma virsmām bērnudārzā „Saulīte” un Siguldas 1. pamatskolā, lai izmeklētu tos uz higiēnas kritērijiem, konstatēta zarnu nūjiņu baktērijas klātbūtne.

Siguldas novada pašvaldības vadība lēmumu par līguma laušanu pieņēmusi, neskatoties uz to, ka atbildīgās valsts institūcijas joprojām nav atradušas smagās zarnu infekcijas slimības baktērijas izplatības cēloņus un joprojām pašvaldība gaida informāciju par salmonelozi izraisošā baktērija salmonella izcelsmes cēloņiem. Tāpat jāatzīmē, ka līdz šim pašvaldība no atbildīgajām institūcijām nav saņēmusi informāciju arī par to, ka darbinieku higiēnas problēmas ir veicinājušas slimību izplatīšanos izglītības iestādēs un ēdināšanas bloki, kuros pārtikas sagatavošanu veic SIA Baltic Restaurants Latvia”, ir jāslēdz.

Izglītības iestādēs joprojām turpinās pastiprināti dezinfekcijas un personīgās higiēnas pasākumi ne tikai iestāžu koplietošanas telpās, bet arī pārtikas blokos, kuros strādā SIA Baltic Restaurants Latvia” un kuros pastiprinātu uzraudzību veic Pārtikas un veterinārais dienests.

Vadības sanāksmē lemts, ka pašvaldības speciālistiem nekavējoties jāveic likumā noteiktās darbības līguma laušanai ar ēdināšanas pakalpojuma sniedzēju, kā arī normatīvos aktos noteiktā kārtībā jāmeklē pretendenti turpmākai ēdināšanas pakalpojuma sniegšanai Siguldas novada izglītības iestādēs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI