DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks piedalīsies pirmajā Latvijas-Amerikas aizsardzības forumā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 17. septembrī, Rīgā aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalīsies pirmajā Latvijas-Amerikas aizsardzības forumā, lai runātu par abu valstu divpusējo sadarbību un tiktos ar Amerikas aizsardzības industrijas uzņēmējiem.

Forumā, ko organizē Amerikas-Centrāleiropas Biznesa asociācija (ACEBA), piedalīsies gan Amerikas aizsardzības industrijas uzņēmēji, gan arī Latvijas Drošības un aizsardzības industrijas federācijas pārstāvji, lai apspriestu Nacionālo bruņoto spēku nodrošinājuma vajadzības un abu valstu industriju sadarbības iespējas.

Sadarbība ar ASV ir viena no Latvijas aizsardzības politikas divpusējo attiecību prioritātēm. Kopš 2014. gada ASV bruņotie spēki rotācijas kārtībā uzturas Baltijas valstīs mācību operācijas “Atlantic Resolve” ietvaros, apliecinot ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā un veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā.

Turpinot ASV operāciju “Atlantic Resolve”, šī gada februārī Latvijā ieradās aptuveni 150 karavīru no ASV 1. kaujas aviācijas brigādes 3.bataljona, lai ar 13 helikopteru UH-60 un HH-60 “Black Hawk” atbalstu pildītu dienesta pienākumus Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē.

Pērn Latvija un ASV parakstīja starpvaldību līgumu par četru jaunu helikopteru UH-60M “Black Hawk” iegādi, kas ir svarīgi ne tikai bruņoto spēku uzdevumu veikšanai, bet arī civilo funkciju nodrošināšanai. Helikopteru UH-60M “Black Hawk” ieviešana Nacionālo bruņoto spēku bruņojumā ļaus turpināt ciešo sadarbību gan ar ASV bruņotajiem spēkiem, gan Mičiganas Nacionālo gvardi.

Sadarbība starp Latviju un Mičiganas Nacionālo gvardi veiksmīgi turpinās vairāk nekā 25 gadus, un tā ir sniegusi būtisku ieguldījumu Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzes attīstībā, palīdzot attīstīt un testēt lidlauka spējas gaisa kuģu uzņemšanā, kā arī apmācot speciālistus.

Tāpat ASV sniegusi atbalstu Latvijai dažādu militāro atbalsta programmu ietvaros, piegādājot Nacionālo bruņoto spēku attīstībai tādu būtisku ekipējumu kā sakaru līdzekļus, nakts redzamības ierīces un transportlīdzekļus.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI