DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Iesaki velosipēdam draudzīgākos Valmierā!

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valmieras pilsētas pašvaldība no 13. līdz 18.septembrim aicina balsot par velosipēdistam draudzīgiem uzņēmumiem un  darba devējiem.

Lai izceltu pozitīvos piemērus – darba devējus un uzņēmējus, kam rūp darbinieku un apmeklētāju veselīgs dzīvesveids, kā arī videi draudzīgu transportlīdzekļu izmantošana pilsētvidē – Valmieras pilsētas pašvaldība aicina Tevi nobalsot par savu darba devēju vai uzņēmumu, kas pelnījis novērtējumu. Balso, ja Tavs darba devējs ir nodrošinājis nepieciešamos apstākļus, lai Tu ikdienā varētu doties uz darbu ar velosipēdu. Balso par uzņēmumu – veikalu vai pakalpojumu sniedzēju – kas nodrošina ērtu tā apmeklēšanu ar velosipēdu. 

Balsojumu iespējams veikt šeit, minot uzņēmuma nosaukumu un iemeslu, kādēļ viņu iesaki kā velosipēdistam draudzīgu darba devēju vai velosipēdistam draudzīgu komersantu. Balsojumi tiks pieņemti līdz trešdienas, 18.septembra vakaram.

Pateicības balsojumā ieteiktajiem darba devējiem un komersantiem tiks izteiktas ceturtdien, 19.septembrī, “Ar velo uz darbu” dienā plkst.15.30 pie tirdzniecības centra “Valleta”. Pasākuma laikā arī Vides un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji izteiks pateicības Eiropas Mobilitātes nedēļā iesaistītajām pašvaldībām. Taču pirms tam, plkst.13.00, lai uzrunātu garāmgājējus, pilsētas centra apmeklētājus, ar pašu sacerētu dziesmu par videi un veselībai draudzīgu pārvietošanos pie tirdzniecības centra “Valleta” uzstāsies Ekoskolas ZAĻĀ SKOLA 1.-9.klases skolēni. Un laikā līdz plkst.15.30 valmierieši būs aicināti piedalīties aptaujā par velo lietošanas paradumiem.

Ceturtdiena, 19.septembris, šogad tiek atzīmēta kā diena “Ar velo uz darbu”. Šīs dienas laikā ikviens valmierietis tiek aicināts, dodoties uz darbu vai mācību iestādi, nomainīt automašīnu pret velosipēdu un tādējādi samazināt savu ietekmi uz klimata pārmaiņām. Aicinām darba un skolu kolektīvus, kas atbraukuši uz darbu ar velosipēdu, izveidot velobraucēju kopfotogrāfiju un publicēt to sociālajos tīklos, lietojot mirkļbirku #arvelouzdarbu.   Plkst.15.30 ikviens velosipēdists ir aicināts apmeklēt sumināšanas pasākumu pie tirdzniecības centra “Valleta”.

Balsojums “Velosipēdistam draudzīgs darba devējs Valmierā” un “Ar velo uz darbu” diena tiek organizēta Eiropas mobilitātes nedēļas ietvaros. Tā ir Eiropas iniciatīva, lai mudinātu pilsētas ieviest un veicināt ilgtspējīgus, klimatam draudzīgus transporta veidus un aicinātu iedzīvotājus izmēģināt alternatīvas automašīnām.

Taču vienlaikus no 16.septembra līdz 6.oktobrim Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar starptautisko pārtikas ražošanas grupu “Food Union”, kurā ietilpst arī “Valmieras piens”, aicina valmieriešus pieņemt Sociālās riteņbraukšanas izaicinājumu – sacensties par visvairāk nobrauktajiem kilometriem un savāktajiem punktiem, braucot individuāli, pāros un grupās, kā arī pretendēt uz balvām pilsētas un Eiropas mērogā. Plašāka informācija pieejama šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI