DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Konference par ES investīcijām Baltijā “Nauda un reformas: Eiropas investīciju nākamā paaudze”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 13. septembrī, Rīgā, mūzikas namā “Daile”, notiks Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā organizētā augsta līmeņa konference par ES investīcijām Baltijā “Nauda un reformas: Eiropas investīciju nākamā paaudze”. No 10:00-15:30 būs iespēja sekot līdzi konferences tiešraidei. To var darīt: EK pārstāvniecības Latvijā Facebook lapā, portālos LSM un Delfi, kā arī esmaja.lv 

Konferences mērķis ir ienest jaunas vēsmas Baltijas jūras reģiona investīciju vidē 2021.-2027. gadu periodā. Konference identificēs svarīgākās strukturālās reformas, kas varētu palīdzēt attīstīt un modernizēt Baltijas valstu ekonomiku ar Kohēzijas politikas, InvestEU fonda, kapitāla tirgus un citu publisko un privāto investīciju palīdzību. TED-stila sarunu ciklā runātāji dalīsies ar redzējumu, kā investēt projektos un uzņēmumos, lai nodrošinātu izaugsmi un attīstību Baltijas reģionā. Eksperti debatēs par grantu un finanšu instrumentu plusiem un mīnusiem. Vienlaikus konference sniegs lieliskas tīklošanās iespējas ar vadošajiem ekspertiem no Eiropas Komisijas, Eiropas Investīciju bankas, Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas, Baltijas publiskā sektora, biznesa un privāto investoru vides, domnīcām, kā arī akadēmiskās vides un pašvaldībām.

Konferencē piedalīsies tādi eksperti kā Marks Lemaitre, Eiropas komisijas Reģionālās un pilsētvides politikas direktorāta ģenerāldirektors; Anna Krzizanovska, Eiropas komisijas un finanšu lietu direktorāta nodaļas vadītāja; Martins Gauss, airBaltic prezidents; Jungs Duks Lihtenbergs, Eiropas komisijas Finanšu stabilitātes, finanšu pakalpojumu un kapitāltirgus savienības direktorāta nodaļas vadītājs; Jacek Kubas, Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas asociētais direktors; Dr Kai Boehme, domnīcas “Spatial Foresight” direktors u.c. Savukārt Jānis Rozenbergs, Cēsu novada domes priekšsēdētājs un Reinis Bērziņš, ALTUM valdes priekšsēdētājs debatēs par to, kas dod lielāku labumu attīstībai – granti vai finanšu instrumenti?

Konference notiks angļu valodā ar iespēju izvēlēties tiešraidi latviešu valodā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI