DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. septembrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

A.Vladova: Rīgas pašvaldība turpinās uzlabot veselības aprūpes pieejamību iedzīvotājiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas pašvaldība pēdējo desmit gadu laikā paveikusi ļoti daudz veselības jomas infrastruktūras uzlabošanā, un arī nākamajos gados viena no prioritātēm būs veselības aprūpes pieejamības uzlabošana, to otrdien, 10. septembrī, pēc iepazīšanos ar paveikto Rīgas Dzemdību namā un Rīgas 1. slimnīcā atzina galvaspilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Anna Vladova.

„Jau tagad šīs iestādes ir Rīgas lepnums, bet mums šajā jomā vēl daudz darba ir priekšā. Jāturpina ieguldīt infrastruktūrā, jāpanāk valsts finansētu programmu pieaugums, kvotu palielinājums, vienlīdzības princips ārstu darba samaksā,” uzsvēra A. Vladova.

„Tagad dienas kārtībā ir pašvaldības budžets 2020. gadam, kurā lemsim par tālākiem ieguldījumiem veselības aprūpes jomā, maksimāli izmantojot pieejamo ES finansējumu. Rīgas Dzemdību namā jāturpina telpu remonts, jādomā par blakus esošo ēku un teritorijas izmantošanu. Savukārt 1. slimnīcā akūti svarīgs jautājums ir jaunu operācijas zāļu izveidošana, jo iedzīvotāju pieprasījums pēc pakalpojumiem ir ļoti liels,” norādīja Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece.

Savukārt Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte uzsvēra, ka pašvaldība var būt ļoti lepna par paveikto abās šajās medicīnas iestādēs – rekonstruētās telpas atbilst augsta līmeņa klīnikām citviet pasaulē, ir augsti kvalificēts personāls ar lielu potenciālu, kā arī iedzīvotāju pieprasījums pēc pakalpojumiem ir ļoti augsts. „Šīs iestādes ir sava veida simbols, ēkas ir ne tikai vēsturiskas, bet arī ar dvēseli. Jāturpina pašvaldības atbalsts gan morāli, gan materiāli,” pauda I. Kondrāte.

Jau vēstīts, ka šā gada sākumā Rīgas Dzemdību namā pēc vērienīgiem remonta darbiem svinīgi tika atklātas mūsdienīgas dzemdību un grūtnieču aprūpes telpas. Pēdējo gadu laikā par Rīgas domes finansējumu veikta Dzemdību nama fasādes atjaunošana un siltināšana, logu un durvju nomaiņa, kā arī žoga un ceļa seguma remonts.

Rīgas Dzemdību nams ir valstī lielākā un modernākā dzemdību palīdzības un prenatālās aprūpes iestāde ar 70 gadus lielu pieredzi dzemdību palīdzības un ginekoloģisko pakalpojumu sniegšanas jomā. Dzemdību namā ik gadu tiek pieņemta aptuveni trešdaļa no visām dzemdībām valstī. 2018. gadā Rīgas Dzemdību namā piedzima 6028 mazuļi – 3148 zēni un 2880 meitenes.

Savukārt Rīgas 1.slimnīcas attīstībā kopš 2010. gada ir ieguldīti vairāk nekā 25 miljoni eiro, no kuriem aptuveni 20 miljoni eiro ir Rīgas pašvaldības finansējums. Rekonstruēti 8 slimnīcas korpusi, rekonstruēti 3 poliklīniku korpusi - renovēta „Bruņinieku” poliklīnikas ēka, bērnu veselības centrs - „Šarlotes poliklīnika” un renovētajā 22. korpusā izvietotas ģimenes ārstu prakses. Izbūvēts jauns operāciju bloks ar sešām operāciju zālēm un intensīvās terapijas nodaļu.

2016. gadā Rīgas 1. slimnīcā atklāja diagnostikas bloku. Tajā izvietota endoskopijas nodaļa un Baltijā modernākā divus miljonus eiro vērtā magnētiskās rezonanses iekārta, kā arī jaunā ginekoloģijas nodaļa. Renovēta slimnīcas galvenā jeb 2. korpusa vēsturiskā fasāde, kas rotā Bruņinieku ielu.

2017. gadā atjaunots vēsturiskais žogs, veikta 13. korpusa vēsturiskās ķieģeļu fasādes restaurācija, renovēta terapijas/neiroloģijas nodaļa, izveidots Sāpju centrs. 2018. gadā veikta neiroloģijas stacionāra nodaļas un rentgena telpu renovācija, sākta vēsturiskā, 14. (bijušā dermatoloģijas) korpusa renovācija, kur tiks atvērts rehabilitācijas centrs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI