DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

ASV vēstniecība nominē B. Dreiži apbalvojumam

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīga, 2019. gada 5. septembris – 2019. gada 5. septembrī ASV vēstniecības Latvijā pagaidu pilnvarotais lietvedis Pols Polītiss rīkoja svīnīgas pusdienas, lai godinātu Liepājas starpinstitūciju cilvēktirdzniecības novēršanas darba grupas pārstāvi Brigitu Dreižu. Pasākuma laikā P. Polītiss pasniedza atzinības sertifikātu, kas apliecina viņas nomināciju ASV vēstniecības 2019. gada ziņojuma “Par cilvēktirdzniecības novēršanu” varoņa balvai. ASV vēstniecība nominēja Brigitu Dreiži par viņas centieniem novērst cilvēktirdziecību un nodrošināt cilvēktirdziecības novēršanas apmācību lielam skaitam profesionāļu un sabiedrības aktīvistiem.

Kā šogad iepriekš teica ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo, “…cilvēktirdzniecība ir neizbēgama. Ja valdības, uzņēmumi, pilsoniskā sabiedrība, reliģiskās draudzes, cietušie un visa sabiedrība apvienojas, to var pārtraukt.” Tā ir pateicība latviešiem, īpaši tādiem kā Brigita Dreiže, kuras centība, profesionalitāte un darbs ir piemērs mums visiem “cīņā par brīvību”.

Kopš 2001. gada jūnija ASV Valsts departaments sagatavo ziņojumu „Par cilvēktirdzniecības novēršanu” (TIP Report). Saskaņā ar Cilvēktirdzniecības upuru aizsardzības likumu (TVPA), TIP ziņojumā tiek sniegts novērtējums par ārvalstu valdību centieniem apkarot cilvēktirdzniecību. TIP ziņojums tiek publicēts Vašingtonā jūnijā.

TIP ziņojumā Valsts departaments godina cilvēkus visā pasaulē, kuri ir veltījuši savu dzīvi cīņai pret cilvēktirdzniecību, piešķirot viņiem TIP ziņojuma varoņa balvu. Katru gadu ASV Valsts departaments godina cilvēkus no visas pasaules, kuri ir veltījuši savas dzīves cīņai pret cilvēktirdzniecību. Tie ir NVO darbinieki, likumdevēji, policisti un ieinteresēti sabiedrības pārstāvji, kas apņēmušies izbeigt mūsdienu verdzību. Viņi tiek godināti par pastāvīgiem centieniem aizsargāt upurus, sodīt likumpārkāpējus un veicināt izpratni par notiekošajām noziedzīgajām darbībām gan savās valstīs, gan ārzemēs. Līdz šim šo balvu ir saņēmuši vairāk nekā 110 cilvēki. Vairāk informācijas par balvu un tās ieguvējiem pieejams šeit: http://www.tipheroes.org/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI