DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Liepāju iepazīšanās vizītē apmeklē Baltkrievijas Republikas vēstnieks V. Markovičs

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Liepājā iepazīšanās vizītē ceturtdien, 5. augustā, viesojās Baltkrievijas vēstnieks Latvijā Vasīlijs Markovičs (Маркович Василий Михайлович), lai tiktos ar Liepājas pilsētas vadību.

Vizītes laikā vēstnieks tikās ar Liepājas domes priekšsēdētāju Jāni Vilnīti, priekšsēdētāja vietnieku stratēģiskās plānošanas jautājumos Uldi Sesku,  priekšsēdētāja vietnieku kultūras un sporta jautājumos Ati Deksni. Sarunā piedalījās arī Liepājas speciālās ekonomiskās zonas Biznesa attīstības un mārketinga daļas vadītājs Gatis Ginters, Attīstības pārvaldes vadītājs Mārtiņš Ābols un Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja vietnieks Nauris Lazdāns.

Tikšanās laikā domes vadība vēstniecības pārstāvjiem pastāstīja par pilsētas attīstības tendencēm un sociālekonomisko situāciju Liepājā, par ostas un lidostas attīstības un uzņēmējdarbības aktualitātēm. Domes vadība pastāstīja arī par aktualitātēm pilsētas kultūras un sporta dzīvē, un veselības aprūpes jomā.

Tika runāts arī par iespējamo sadarbību izglītības un informācijas tehnoloģiju attīstības jomās, piemēram, veidojot sadarbību ar Minskas Augsto tehnoloģiju parku un industriālo parku “Lielais akmens”. Vēstnieks norādīja, ka labprāt palīdzēs sekmēt sadarbības attīstību, palīdzot dibināt kontaktus. Tāpat tika runāts par Liepājas lidotas attīstības tendencēm un domes vadība norādīja, ka turpinās aktīvs darbs, lai attīstītu tiešos avioreisus no Liepājas uz citu valstu pilsētām. Arī šos plānus Baltkrievijas vēstnieks V. Markovičs vērtē pozitīvi, norādot, ka Liepāju un Minsku savienojošs avioreiss būtu ieguvums abām pilsētām.

Tāpat vēstnieks pozitīvi novērtēja Liepājas pašvaldības esošo sadraudzību ar Baltkrievijas pašvaldību Gomeļu, sadraudzībai šogad aprit 20 gadadiena.

Pēc tikšanās domē vēstnieks apmeklēja LSEZ ostas teritoriju, tekstilrūpniecības uzņēmumus “Lauma Lingerie” un “Lauma Fabrics”, viesojās koncertzālē “Lielais dzintars” un tikās ar koncertzāles vadību Timuru Tomsonu un Baibu Bartkeviču. Dienas noslēgumā vēstniecības pārstāvji tikās arī ar Baltkrievu kopienas “MARA” pārstāvjiem. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI