DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Ikviens interesents aicināts pieteikties mācībām par jauniešu līdzdalības aktivitāšu vadīšanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Eiropas Jaunatnes dialoga procesa ietvaros Izglītības un zinātnes ministrija septembra beigās visā Latvijā organizē mācības par līdzdalības principiem, līdzdalības metožu efektīvu vadīšanu un izmantošanu  jēgpilnu līdzdalības aktivitāšu organizēšanai. Mācībām var pieteikties ikviens interesents, aizpildot tiešsaistes anketu.

“Līdzdalība ir aktuāla ne tikai jaunatnes jomā, bet arī politikā un sabiedrībā kopumā. Līdzdalība ir viens no veidiem, kā sekmēt labākas sabiedrības un labklājības veidošanos. Tomēr viss sākas ar katru cilvēku un tādēļ šīs mācības ir domātas tiem, kuri paši vēlas kļūt par līdzdalības vēstnešiem - ne tikai domu līmenī, bet arī praktiski, realizējot kaut vai nelielas līdzdalības aktivitātes savā vidē,” uzsver apmācību vadītāja, neformālās izglītības trenere Lauma Žubule.

Pirmajā posmā mācības vienas dienas garumā paredzētas katrā no plānošanas reģioniem, lai nodrošinātu iespēju tajās iesaistīties plašākam dalībnieku skaitam.

Mācību laiki:

  • 17. septembrī - Ventspilī,
  • 19. septembrī - Rēzeknē,
  • 24. septembrī - Jelgavas novadā,
  • 27. septembrī – Cēsīs,
  • 30. septembrī - Rīgā.

Pēc vienas dienas mācībām dalībnieki apgūtās līdzdalības aktivitātes varēs īstenot vietējā vidē, strādājot ar jauniešiem.

Mācībām ir paredzēta arī otrā daļa – novembra beigās dalībnieki tiksies noslēguma pasākumā Rīgā, lai izvērtētu mācību praksē gūto pieredzi, rastu atziņas, secinājumus un ieteikumus līdzdalības sekmēšanai ilgtermiņā un sistemātiskā pieejā.

Mācības rīko Izglītības un zinātnes ministrija, tās tiek finansētas no Eiropas Savienības neformālās izglītības programmas Erasmus+ projekta “Eiropas Jaunatnes dialoga īstenošana Latvijā”.

Mācību mērķis ir sniegt teorētiskas un praktiskas zināšanas līdzdalības pieejā, veidos un metodēs un dot iespēju ikvienam interesentam praktiski apgūt līdzdalības metožu plānošanas, vadīšanas un izvērtēšanas prasmes. Iegūtās zināšanas mācību dalībnieki varēs izmantot darbā ar jauniešiem skolās, jauniešu centros vai kādā citā jauniešu organizācijā, apvienībā vai pasākumā.

Plašāku informāciju par mācībām un Eiropas Jaunatnes dialogu iespējams saņemt, sazinoties ar Izglītības un zinātnes ministrijas Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta projekta koordinatori Annu Īviņu: anna.ivina@izm.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI