DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūrpolitika

NEPLP uzsāk mājaslapas “edem.tv” ierobežošanas procedūru

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) 29. augusta sēdē pieņēma lēmumu uzsākt administratīvo lietu par konstatētajiem pārkāpumiem interneta vietnē “edem.tv”. Šajā mājaslapā gala lietotājiem Latvijas teritorijā par maksu tiek nodrošināta pieeja 460 televīzijas programmām bez retranslācijas atļaujas.

Minētās televīzijas programmas tiek izplatītas bez Padomes izsniegtas retranslācijas atļaujas, tādējādi pārkāpjot Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 19.panta pirmajā daļā noteiktos programmu retranslācijas veikšanai paredzētos noteikumus attiecībā uz NEPLP atļaujas saņemšanu.

Gadījumā, programmu retranslācija noteiktajā termiņā interneta vietnē netiks pārtraukta, NEPLP izmantos Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 21.8 panta otrajā daļā paredzētās tiesības “pieņemt lēmumu, ar kuru tiek ierobežota piekļuve tām Latvijā pieejamām mājaslapām internetā, kuras retranslē audiovizuālās programmas bez retranslācijas atļaujas, liedzot to domēna vārdu izmantošanu uz laiku līdz sešiem mēnešiem.”

“Esam uzsākuši apjomīgu interneta vietņu pārbaudi, lai atklātu tos nelegālos kanālus, kuri Latvijā izplata nelegālu saturu, kas bieži grauj Latvijas informatīvo telpu,” uzsver NEPLP priekšsēdētājas vietnieks Ivars Āboliņš.

 

NEPLP ir neatkarīga pilntiesīga autonoma institūcija, kas darbojas, pamatojoties uz Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu, un kas atbilstoši savai kompetencei pārstāv sabiedrības intereses elektronisko plašsaziņas līdzekļu jomā, kā arī uzrauga, lai to darbībā tiktu ievērota Latvijas Republikas Satversme. Padomes pamatfunkcijas ir darboties kā neatkarīgai audio un audiovizuālo mediju pakalpojumu regulatora iestādei, kā arī veikt valsts kapitāla daļu turētājas un dalībnieku sapulces funkcijas sabiedriskajos medijos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI