DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. augustā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
4
4

Latvijas skolēniem augsti sasniegumi starptautiskajās olimpiādēs

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 2019. gada 23. jūlija līdz 1. augustam Sanktpēterburgā, Krievijā noritēja 2. Starptautiskā ekonomikas olimpiāde, kurā piedalījās arī Latvijas komanda. Kopumā par medaļām cīnījās 131 skolēns no 24 valstīm. Sarežģītā sacensībā jaunieši izcīnīja trīs bronzas (Elīza Elizabete Bicāne no Rīgas tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskolas, Elīza Ozola no Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas un Kārlis Eiduks no Olaines 1. vidusskolas) un trīs sudraba medaļas (Artūrs Jānis Ņikitins un Emīls Limanāns no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas, kā arī Aleksejs Popovs no Rīgas 10.vidusskolas). Šogad uz Starptautisko ekonomikas olimpiādi devās divas komandas no Latvijas, dubultojot dalībnieku skaitu līdz desmit un Latvijas valsti pārstāvēja arī Juris Skutelis no Viesītes vidusskolas, Aiva Juste no Jēkabpils Valsts ģimnāzijas, Mārcis Gritāns no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas un Izolde Bernadeta Ozoliņa no Valmieras Viestura viedusskolas. Jauniešu dalība olimpiādē tika nodrošināta ar projekta "Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai" un Ata Kronvalda fonda atbalstu.

2. Starptautiskās ekonomikas olimpiādes organizatori ir Higher School of Economics (Maskava). Olimpiādes ietvaros jauniešiem bija jāpierāda savas prasmes trīs kārtās. Lai pierādītu savu finanšu pratību, dalībnieki izspēlēja simulācijas spēli, veidojot savu virtuālo līdzekļu investīciju portfeli un cenšoties pārspēt viens otru. Ekonomikas zināšanu pārbaudījumā jaunieši ne tikai atbildēja uz teorētiskiem jautājumiem, bet arī pārsprieda mākslīgā intelekta lomu darba tirgus attīstībā, vērtēja nevienlīdzību un tās lomu indivīdu labklājības vairošanā, ekonomisko krīžu plusus un mīnusus un citas aktuālas ekonomiskas tēmas. Komandas darbā jaunieši izstrādāja savu biznesa piedāvājumu Hyperloop transporta sistēmas ieviešanai Krievijas tirgū.

Lai sagatavotu Latvijas delegāciju, pirms olimpiādes Rīgā notika intensīva 9 dienu sagatavošanas nometne. Jaunieši pilveidoja savas finanšu, ekonomikas un biznesa situāciju risināšanas prasmes,  stiprināja savas prezentēšanas prasmes un ar kouča palīdzību pilnveidoja darbu komandā. Komandu sagatavošanu un dalību starptautiskajā olimpiādē vadīja Latvijas Universitātes mācībspēki Mārtiņš Danusēvičs un Jānis Priede.

Valsts izglītības satura centrs informē, ka Latvijas valsts komanda Rīgas lidostā ieradīsies 1.augustā, plkst. 11:20 ar lidojumu no Sanktpēterburgas.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI