DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Ventspils iecirknī šā gada pirmajā pusgadā reģistrētas 29 zādzības no īpašumiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šogad Valsts policijas jau informēja, ka šā gada pirmajos trīs mēnešos Ventspilī ir notikušas 13 zādzībās no mājokļiem. Šobrīd, izanalizējot situāciju par šā gada četriem mēnešiem, proti, laika posmu no šā gada 1. marta līdz 30. jūnijam redzams, ka Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī reģistrētas 16 zādzības no dzīvokļiem, 14 zādzības notikušas Ventspils pilsētā, savukārt divas – Ventspils novadā (pa vienai zādzībai Ances pagastā un Piltenē). Ventspils pilsētā astoņos gadījumos zādzības izdarītas Ventas kreisajā krastā, savukārt sešos gadījumos – Ventas labajā krastā, Pārventā.

Ventas kreisajā krastā zādzības koncentrējās pilsētas ziemeļu pusē, kur notikušas septiņas zādzības, savukārt Ventas labajā krastā zādzības koncentrējās Talsu, Celtnieku, Embūtes un Tārgales ielas rajonos. Visvairāk zādzības izdarītas marta mēnesī – sešas, aprīļa un jūnija mēnešos izdarītas pa trim zādzībām, savukārt maijā reģistrētas četras zādzības no dzīvokļiem. Zādzības visbiežāk izdarītas ceturtdienās (septiņas zādzības), piektdienās, sestdienās un svētdienās reģistrētas pa divām zādzībām, otrdienās un ceturtdienās pa vienai zādzībai, savukārt pirmdienā nav reģistrētu zādzību no dzīvokļiem.

Sešas zādzības no dzīvokļiem izdarījušas cietušajiem zināmas personas. Iekļūstot dzīvoklī pa logu, to sabojājot, vai brīdī, kad tas atrodas atvērtā stāvoklī, izdarītas četras zādzības no dzīvokļiem, savukārt pa neaizslēgtām dzīvokļa ārdurvīm dzīvoklī iekļūts trijos gadījumos. Šajās reģistrētajās zādzībās no dzīvokļiem tiek nozagti naudasmaki ar naudu vai tikai nauda, juvelierizstrādājumi, mobilie telefoni, planšetes, televizori u.c. materiālās vērtības.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Gatis Belovs aicina neatstāt logus atvērtā stāvoklī un neradīt iespēju citām personām no ārpuses redzēt iekštelpā esošās vērtīgās mantas, kā arī vienmēr turēt aizslēgtas dzīvokļu ārdurvis.

Dzīvokļu drošībai Valsts policija aicina kāpņutelpu ārdurvis aprīkot ar drošu drošības kodu, kāpņutelpas ārdurvis vienmēr turēt aizvērtas slēgtā stāvoklī un novērst, lai uz sienas vai ārdurvīm nav uzrakstīs vai ieskrāpēts drošības kods. Tāpat svarīgi dzīvokļus aprīkot ar izturīgiem, labas kvalitātes logiem, tiem uzstādīt aizvelkamus aizkarus vai žalūzijas lai, iestājoties tumšajam diennakts laikam, un aizkariem neesot, zagļi novērtē iekštelpā esošās vērtīgās mantas ar mērķi tās nozagt, savukārt,  dodoties prom, neaizmirst aizvērt visus logus un ārdurvis. Ilgstošas prombūtnes laikā iesakām palūgt uzticamam kaimiņam pieskatīt dzīvokli un nepieciešamības gadījumā ziņot par aizdomīgām situācijām. Jāpiebilst, ka īpašuma drošību uzlabo restu uzstādīšana logiem.

Valsts policija aicina piefiksēt savā īpašumā esošo mantu pazīmes, veikt to fotofiksāciju, saglabāt iegādi apliecinošus dokumentus u.c., lai, ja rastos tāda nepieciešamība, piemēram, zādzības gadījumā, varētu šo informāciju, fotoattēlus un iegādes apliecinošus dokumentus uzrādīt Valsts policijai, lai tās vieglāk varētu atpazīt un atrast. Valsts policija papildus atgādina, ka bezmaksas diennakts palīdzības tālrunis ir 110, kas darbojas zvanot gan no fiksētā tālruņa, gan mobilajiem tālruņiem, savienojums notiek ar jebkuru Valsts policijas dežūrdaļu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI