DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Jēkabpils aicina iesūtīt ieteikumus jaundzimušo lūsēnu vārdiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada martā Rīgas Zooloģiskajā dārzā lūšu pārim Kamēlijai un Rubīnam pasaulē nākušas trīs lūšu meitenītes. Lūšu mazuļi jau krietni paaugušies, un ir pienācis laiks tiem dot vārdiņus. Arī šogad atbildīgais uzdevums tiek uzticēts jēkabpiliešiem.

Aicinām Jēkabpils iedzīvotājus iesūtīt ieteikumus martā dzimušo lūšu meitenīšu vārdiem uz san@jekabpils.lv līdz 2019. gada 26. jūlijam. Varbūt tieši Tu būsi tas, kura vārdiņš tiks izvēlēts kādam no mazajiem dižkaķiem!

Kopš 2009. gada Rīgas Zoodārzs uzsācis sadarbību ar lūšu reintrodukcijas projektu Polijā. Uz dabas parkiem Polijā nogādāti 8 lūši, kas dzimuši Rīgas zoodārzā un tā filiālē “Cīruļi” vai zoodārzā nonākuši no savvaļas kā novārguši mazuļi: uz Kadzidlovas dabas parku - 7 dižkaķi, savukārt 1 lūšu tēviņš 2018. gada janvārī tika nosūtīts uz Jablonovas dabas parku Polijas ziemeļu daļā.

Rīgas Zoodārza lūšu mītnē turpina dzīvot tēviņš Rubīns un mātīte Kamēlija, kā arī viņu puika Jakobs un nu jau arī trīs jaunpiedzimušās lūšu meitenītes. Jau kopš 2013. gada par viņiem turpina rūpēties Jēkabpils pilsēta, un ne velti, jo pilsētas ģerboni jau kopš 17. gadsimta rotā noslēpumainais un izveicīgais Latvijas vienīgais savvaļas kaķis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI