DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
11. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Kuldīgas Sv. Katrīnas baznīcā varēs baudīt muzikālus pasākumus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kuldīgas pilsētas festivālā “Dzīres Kuldīgā” vairāki lieliski koncerti kopā ar dvēselisku piepildījumu 19. un 20. jūlijā gaidāmi Kuldīgas Sv. Katrīnas baznīcā. Baznīcas pasākumos tiks nesta Dieva vēsts, lai kristiešiem svētku laikā būtu iespēja pabūt dievnamā.

Piektdien, 19. jūlijā, plkst. 19.00 Kuldīgas Sv. Katrīnas baznīcā norisināsies pasākums ar vēsti “Kaut cauri gūstam, badam un salam, arī latvju tautai iesākumā ir bijis vārds”, kurā uzstāsies Latvijas kristīgie mūziķi, piemēram, Kaspars Ezeriņš, Valdis Indrišonoks, Saldus, Ventspils un Kuldīgas slavētāji, kā arī dažādi kristīgie kalpotāji. “Šis pasākums ir par Dieva sastapšanos ar latviešu tautu un par to, kā tautā ir nākusi Dieva svētība,” pasākuma būtību ieskicē organizatori. Tāpat pasākumā piedalīsies vēsturnieks Pēteris Stumburs, kurš dalīsies par Gundara Ceipes grāmatu “Dieva tautas dzimšana – latvieši”, kā arī pastāstīs par mūsu tautas spēku gan pagātnes apspiestībā, gan mūsdienās. 

Sestdien, 20. jūlijā, plkst. 12.30 dievnamā koncertēs Kuldīgas kultūras centra jauniešu koris “Lai top!” kopā ar sieviešu kori “Gaisma” un Kuldīgas 2. vidusskolas vokālajiem ansambļiem. Sestdien programmu baznīcā plkst. 14.00 turpinās mūziķi kopā ar dzejniekiem interesantā pārdomu koncertā “Cilvēka dzīves stāsts uz zemes vai viens?”. Tajā piedalīsies vietējie un Talsu, Saldus, Liepājas, Ventspils dzejnieki, kā arī dažādu pilsētu slavētāju grupas. “Nāc un izdzīvo sevi, citus, dzīvi cauri dzejas rindu un mūzikas skaņām. Varbūt tieši šīs gaisīgās, dziļās, pārdomu nopūtu, prieku, asaru mīlestības tēzes, mūzikas skaņās ietērpti vārdi paceļ līdzi debesīm,” stāsta pasākuma organizatori.

Visbeidzot, sestdien plkst. 19.00, Kuldīgas Sv. Katrīnas baznīcā uzstāsies čelliste Inita Malnača, tenors Juris Vizbulis, ērģelniece Ilona Birģele, kuri priecēs ar koncertu “Bahs un romantika”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI