DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Vijoles un arfas koncerts Raiņa muzejā “Tadenava”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

20. jūlijā plkst. 20.30 Raiņa muzejā “Tadenava” notiks koncerts “Stīgas ziedošās, dziedošās”. Koncertā piedalīsies Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķes – vijoli spēlēs Rasa Kumsāre un arfu – Dārta Tisenkopfa.

Mūziķes ir izveidojušas kopīgu koncertprogrammu, kas piestāvēs ziedošam un smaržojošam vasaras vakaram, kad daba sāk noklust pirms nakts miera. Skaņdarbi tika atlasīti ar sapņainu un meditatīvu noskaņojumu, lai diena iegulst dziedošo stīgu pasaulē.

Koncertā varēs dzirdēt skaņdarbus no komponistiem Skarlati, Pergolezi, Ravēla, Tedeski, Forē, Debisī u.c. brīnišķīgā stīgu saskaņā – vijoles dziļumā un arfas maģiskumā.

Rasa Kumsāre beigusi Madonas bērnu mūzikas skolu, vēlāk mācījusies Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā pie Sanda Šteinberga, taču bakalaura diploms iegūts 2013. gadā Roterdamas mūzikas augstskolā. Rasa piedalījusies jauniešu orķestru projektos Norvēģijā, Beļģijā un Vācijā. Koncertējusi ar dažādiem sastāviem daudzviet pasaulē, tai skaitā, Nīderlandē, Azerbaidžānā, Brazīlijā, Čīlē, Kaboverdē (Āfrika), Maltā, Horvātijā, Austrijā, Šveicē, Norvēģijā, Latvijā un citur. Iegūtas zināšanas arī pašai piedaloties meistarklasēs pie Jeruzalemes stīgu kvarteta pirmās vijoles Aleksandra Pavlovska (Alexander Pavlovsky), tāpat pie Bostonas Universitātes vijoles pasniedzējiem Dana Mazurkēviča (Dana Mazurkevich) un Jurija Mazurkēviča (Yuri Mazurkevich). 2015. gadā Rasa pieaicināta kā pedagogs bērnu un jauniešu teātra un mūzikas festivālā Academie Lyrique Francijā. Pašlaik ir Liepājas Simfoniskā orķestra 1. vijoļu grupas mūziķe. 

Dārta Tisenkopfa 2018. gadā ar izcilību absolvējusi un ieguvusi maģistra grādu arfas spēles specializācijā Parmas konservatorijā, Itālijā. Studējot apguvusi arī baroka lautas spēli. Mūziķe regulāri koncertē kā soliste un kamermūziķe un kopš 2019. gada janvāra darbojas Liepājas Simfoniskā orķestra sastāvā. Vairākkārt uzstājusies "Orchestra Regionale Emilia-Romagna" un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sastāvā.

Mūziķe iepriekšējā muzikālajā darbībā guvusi atzinību vairākos starptautiskos konkursos, tostarp 2018. gadā ieguvusi 1. prēmiju XXVII starptautiskajā kamermūzikas konkursā "Riviera della Versilia – Daniele Ridolfi" Itālijā un 1. absolūto prēmiju starptautiskajā muzikālā izpildījuma konkursā "Clara Wieck Schumann", kā arī 3. prēmiju starptautiskajā arfistu konkursā "Suoni d’arpa".

Ieeja koncertā ir bez maksas.

Memoriālo muzeju apvienības rīkots publisks pasākums. Foto un video materiāli var tikt publicēti interneta resursos un izmantoti muzeju publicitātes pasākumos. Vairāk informācijas: www.memorialiemuzeji.lv

Pasākums tiek īstenots ar Zemgales plānošanas reģiona Kultūras programmas, Valsts Kultūrkapitāla fonda un Latvijas Valsts mežu finansiālu atbalstu.

Raiņa muzejs “Tadenava”, Dunavas pagasts, Jēkabpils novads; tadenava@memorialiemuzeji.lv; T. +371 29 250 484; FB @RainisTadenava

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI