DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Aizvadīti starti VIII Latvijas Jaunatnes olimpiādē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 5. līdz 7. jūlijam Jelgavā norisinājās VIII Latvijas Jaunatnes Olimpiāde, kurā teju 2800 dalībnieki no 77 Latvijas novadiem un pilsētām sacentās 31 dažādā sporta veidā, savā starpā sadalot 244 medaļu komplektus. Vienlaikus sportisti vairākos sporta veidos sacentās arī par tiesībām pārstāvēt Latviju Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā, kas šā gada vasarā notiks Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

Atklāšanas ceremonija norisinājās Zemgales Olimpiskajā centrā un Jēkabpils karogu nesa volejbolists Kristers Sils. VIII Latvijas jaunatnes olimpiādē startējām 7 sporta veidos – volejbolā, handbolā, 3x3 basketbolā, galda tenisā, vieglatlētikā, peldēšanā un orientēšanās. Un šoreiz varētu teikt, ka septiņi mums bija simbolisks skaitlis, jo pavisam kopā tika izcīnītas 7 medaļas – 1 zelta, 3 sudraba un 3 bronzas.

Zemgales Olimpiskā centra vieglatlētikas arēnā savā īpašumā medaļu komplektu ieguva Lāsma Zemīte, kas bija nepārspējama augstlēkšanas sektorā (1,65), 100m/b skrējienā sudrabs (14,56; 14,36) un 200m distancē uzrādīts trešais ātrākais rezultāts (26,11; 26,26). Jāpiezīmē, ka viņa iekļauta Latvijas U-18 izlases sastāvā uz Eiropas jaunatnes Olimpisko festivālu, kas notiks laika posmā no 21. līdz 27. jūlijam Azerbaidžānā, Baku. Ralfs Lipenītis izcīnīja 2.vietu 110m/b skrējienā (15,29; 14,81) un uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa 400m/b (56,59). Savukārt, bronzas medaļu augstlēkšanā izcīnīja Elīna Tumša (1,61). Olimpiskā sešinieka 5.vietā ierindojās Kristers Mežinskis 3000m distancē (9:36,66) un meiteņu kvartets Klinta Lindāne, Elīna Tumša, Lāsma Zemīte, Kristīne Vītola mazajā zviedru stafetē 100m+200m+300m+400m (2:28,78), bet 6.vietā - Katrīna Nikola Jukšinska šķēpa mešanā (39,34). 100m skrējienā spēcīgajā sprinteru konkurencē Klinta izcīnīja 14.vietu (13,50). Jauniešus augstvērtīgu rezultātu uzrādīšanai sagatavoja treneri Ainis Raubiškis un Aivars Noris.

Handbolistes aizvadīja spēles Jelgavas sporta hallē, kur viņas demonstrēja pārliecinošu sniegumu – ar 23:11 pārspēts Salaspils novads, ar 30:19 – Vaiņodes novads un ar 20:17 – Dobeles novads. Noslēdzošajā cīņā par zeltu, jēkabpilietes tikās ar Ludzas novadu, kas sacensību trešajā dienā viņām bija jau otra atbildīgā spēle. No mača pirmās minūtes tika aizvadīta līdzvērtīga spēle – punkts punktā, vadību maiņas, bet izskaņā tomēr piedzīvots zaudējums ar 19:29 un izcīnītas sudraba medaļas, kas ir lielisks sasniegums viņu pirmajā olimpiādē. Paldies par degsmi un aizrautību katrā no spēlēm Paulai Silasproģei, Martai Mālniecei, Kristai Minovai, Agijai Ruģelei, Katrīnai Sležei, Vitnijai Paulai Krodziniecei, Terēzei Voičonokai, Amandai Ovsjukai, Montai Skromanei, Renātei Ozolai, Kristai Skujai, Rometai Jukšai, Alīnai Beinarovičai, trenerēm Vitai Brikmanei un Kornēlijai Borodovskai.

Volejbolisti pirmajā dienā Ozolnieku sporta skolā aizvadīja grupas spēles, kurās ar 3:0 pārspēja Kuldīgas komandu, bet piecu setu cīņā ar 2:3 nācās piekāpties Daugavpilij. Izcīnot 2.vietu grupā, viņiem nākamā spēle bija ar otras grupas līderiem Rīgu un tur zaudējums ar 0:3. Noslēdzošajā cīņā par bronzas medaļām, jēkabpiliešiem atkārtoti nācās mēroties spēkiem ar daugavpiliešiem. Saspringtā spēlē, Jēkabpils komanda piecu setu cīņā ar 2:3 vēlreiz zaudēja Daugavpilij un kopvērtējumā ierindojās 4.vietā. Reizi no reizes var pārliecināties, ka komandas spēlē svarīgs ir katrs spēlētājs, jo Jēkabpils vārdu viņi „nesa” tikai sešu cilvēku sastāvā – bez maiņām. Paldies jauniešiem Kristeram Silam, Dānielam Dunaiskim, Jurģim Paulam Prokofjevam, Rūdolfam Griķim, Edijam Krakopam, Raivim Vasiļivam un trenerim Raivim Obrumanam par viņu cīņassparu un pašaizliedzību.

3x3 basketbolā dalību bija pieteikušas 29 komandas un sacensības notika Zemgales Olimpiskajā centrā. Savā apakšgrupā jēkabpilieši izcīnīja 5 uzvaras un piedzīvoja 1 zaudējumu - ar 5:3 pārspēja Jūrmalu, ar 10:6 - Talsu novadu, ar 13:2 – Iecavas novadu, ar 18:7 – Kuldīgas novadu un ar 14:6 – Ventspili. Vienīgais zaudējums bija sacensību pirmajā dienā un pirmajā spēlē pret Gulbenes novadu ar rezultātu 8:10. Bet tas netraucēja Jēkabpils basketbolistiem grupā izcīnīt 1.vietu un kvalificēties ceturtdaļfinālam. Ceļā uz finālu jēkabpilieši tikās ar Valmieras komandu un tikai pagarinājumā ar 8:10 nācās piekāpties valmieriešiem, bet kopvērtējumā olimpiādē ierindoties augstajā 5.vietā. Paldies par neatlaidību ikvienā spēlē Gatim Leiskinam, Jānim Censonim, Kristiānam Ostrovskim, Uģim Paslauskam un trenerim Aigaram Vanagam.

Orientēšanās sportā kā ikvienā sporta veidā ir jācīnās līdz galam, jo precīzais vietu sadalījums top skaidrs tikai noslēgumā. Ikviens no dalībniekiem kādā mirklī var „uzsēsties” uz kādu punktu, nepareizi izvēloties maršrutu, un tas var būt liktenīgs cīņai par medaļām. Pirmajā dienā sacensības sprinta distancē noritēja Pasta salā, kur sīvajā 32 dalībnieču konkurencē Kitija Elksne ierindojās 11.vietā, Tabita Tīna Lūka – 12.v., Laine Odziļeviča – 17.v., bet Agatei Šicānei nācās palikt bez vietas. Savukārt, Kristiāns Lipskis izcīnīja 24.vietu no 38 orientieristiem. Otrā dienā sacensības jēkabpilieši sāka no nulles un Vilces apkaimē viņi devās vidējā distancē, kur kopvērtējumā Tabita izcīnīja 15.v., Agate – 16.v., Laine – 18.v., Kitija – 19.v. un Kristiāns 25.v. Paldies jauniešiem un trenerim Pēterim Krastiņam par mērķtiecību un lieliskajiem startiem.

Peldēšanā Matīss Resnis abās distancēs laboja savus personīgos rekordus - 50m brīvajā stilā ar rezultātu 28,68 viņš ierindojās 19.vietā, bet 100m peldējumā 22.vieta ar 1:03,23. Paldies Matīsam un trenerei Jolantai Grugulei par izturību un uzrādītajiem rezultātiem.

Galda tenisā aizvadītas spēles tika pēc vienmīnus sistēmas, kas bija izšķirošs mirklis Valērijai Naumovai. Zaudējot ar 1:3 Iecavas novada pārstāvei, nākamās cīņas viņai bija par otro desmitnieku un kopvērtējumā iegūta 16.vieta. Paldies Valērijai par apņēmību un līdzdalību sacensībās.

VIII Latvijas Jaunatnes olimpiāde ir noslēgusies un vēlreiz sakām paldies Jēkabpils pilsētas pašvaldībai, ikvienam sportistam, trenerim un vecākam par atbalstu un līdzi jušanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI