DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK prezidents un uzņēmēji dosies uz Ungāriju, lai piedalītos biznesa forumā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 9.jūlijā, Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis un uzņēmēju delegācija dosies uz Ungārijas galvaspilsētu Budapeštu, lai piedalītos Ungārijas – Latvijas biznesa forumā un parakstītu sadarbības līgumu ar Ungārijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (Ungārijas TRK).

Biznesa forumā ar atklāšanas runām uzstāsies Ungārijas TRK prezidents Lāslo Paraghs (Laszlo Parragh), LTRK prezidents Aigars Rostovskis un Latvijas vēstniecības Ungārijā misijas vadītāja vietnieks Gints Serafinovičs. Pēc tam tiks parakstīts līgums, lai veicinātu informācijas apmaiņu par dažādām aktivitātēm un projektiem, kā arī deleģētu pārstāvjus dalībai pasākumos, risinot jautājumus un problēmsituācijas. Tāpat būtiski veicināt arī katras valsts tēla popularizēšanu un uzņēmēju savstarpējo sadarbību.

“Savstarpējā sadarbība ar Ungāriju ir būtiska, jo var pavērt jaunu eksporta tirgu Latvijas uzņēmējiem vai arī veicināt jau esošā stabilizēšanos,” saka A.Rostovkis, “svarīgi ir vienoties par atbalstu, ko varam sniegt valstu līmenī, nodrošinot saprašanos Tirdzniecības un rūpniecības kameru starpā, jo šāda līguma parakstīšana nozīmē ne tikai informācijas apmaiņu, bet arī kopīgu un korektu problēmu risināšanu, kas ir būtiski uzņēmējdarbībā.”

Pēc līguma parakstīšanas, katra no valstīm prezentēs tās iespējas uzņēmējdarbībā un iepazīstinās ar situāciju ekonomikā, kā arī tās struktūru, savukārt pēc tam notiks gan individuālas tikšanās, gan savstarpējā tīklošanās, veicinot savstarpējo sadarbību.

LTRK prezidentu A.Rostovski biznesa forumā pavadīs arī uzņēmēju delegācija, pārstāvot tādus uzņēmumus kā SIA “Vincents Plyline”, AS “Rīgas Dzirnavnieks” un SIA “Telemedicine”. Ungāriju pārstāvēs vairāku nozaru komersanti un valsts institūcijas. 

           

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. Pēc biedru skaita LTRK ir lielākā uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies vairāk nekā 2500 individuāli biedri un vairāk nekā 60 uzņēmēju biedrības. LTRK individuālo biedru – uzņēmumu – apgrozījums 2017.gadā pārsniedza 14,8 miljardus eiro.

LTRK pārstāv savu biedru - uzņēmēju intereses valsts un pašvaldību institūcijās, cīnoties par labāku biznesa vidi, kā sniedz praktisku atbalstu saviem biedriem, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus Latvijā un ārvalstīs.

LTRK ir pilntiesīga starptautiskā tirdzniecības un rūpniecības kameru tīklojuma - vairākus gadu simtus darbības pieredzi uzkrājušo un daudzu miljonu visas pasaules uzņēmēju apvienojošo Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas (EUROCHAMBRES) un Starptautiskās Tirdzniecības palātas (ICC) - biedre.

Biedrība ir viena no vecākajām Latvijas nevaldības organizācijām – LTRK ir uzņēmēju balss un atbalsts jau 80.gadu!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI