DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
5
5

Smiltenes novada pašvaldībai jauna mājas lapa

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ar  1.jūliju   tiek publicēta jaunizveidotā Smiltenes novada pašvaldības mājas lapa, kas ieguvusi jaunu dizainu un satura struktūru, kas nodrošinās iespēju iedzīvotājiem ātri un ērti atrast nepieciešamo informāciju par pašvaldības darbu un pakalpojumiem.  Vietnes adrese paliks līdzšinējā: www.smiltene.lv.

Lēmums par jaunas mājas lapas izstrādāšanu tika pieņemts 2018.gada sākumā, jo esošās lapas dizains, struktūra un funkcionalitāte, kas tika veidota 2011. gadā, ir kļuvusi grūti uztverama, tāpat, mainoties tehnoloģiju izmantošanas paradumiem, vecā lapa nebija pielāgojam mobilajām ierīcēm, kā arī informācijas ievietošana vairākās sadaļās prasīja trīskāršu darbu. 

Jaunās mājaslapas viena no galvenajām priekšrocībām ir tās funkcionalitāte – ir  iespēja ar vienu publicēšanas reizi informāciju ievietot arī visitsmiltene.lv un izglitiba.smiltene.lv lapās (arī lapas tiks pielāgotas jaunajam dizainam un struktūrai), iepriekš katrai lapai administrēšana bija jāveic atsevišķi. Tāpat jaunās lapas dizains ir elastīgāks, līdz ar jauno zīmola maiņu to būs iespēja nomainīt. Mājaslapā liels uzsvars ir likts uz lapas pieejamību:  

  • lapa piemērota mobilajām ierīcēm – saturs pielāgojas ekrāna izmēriem,
  • saturs ir sagrupēts pa tēmām un blokiem;
  • kontaktu sadaļa ir pārskatāmāka un iespēja atrast speciālistus, veicot atlasi pēc nodaļas vai amata; 
  • pakalpojumu apraksti ir sasaistīti ar vienoto Valsts pārvaldes pakalpojumu portālu latvia.lv un sagrupēti  pēc tēmām;
  • cilvēkiem ar redzes traucējumiem pielāgotas skata iespējas;
  • funkcionāls meklētājs, kurā pēc atslēgas vārdiem var atrast interesējošo informāciju;
  • iestrādātas arī vairākas formas “Pieteikt apmeklējumu”, “Vēstule domei”, “Pieteikt problēmu”, ar kuru palīdzību iedzīvotajiem ir iespējams ziņot par radušos problēmu, izteikt ierosinājumu vai uzdot jautājumu;
  • lapā paredzēta funkcija pieteikties jaunumiem, iedzīvotājiem iespēja saņemt aktuālo informāciju savā e-pastā.

Pie mājas lapas izveides darbojās Smiltenes novada domes Informācijas tehnoloģijas nodaļa, Sabiedrisko attiecību speciālistes, iesaistot darbā arī citu pašvaldības struktūru darbiniekus. Mājas lapu izstrādāja SIA “Rate”, kuri tika izvēlēti veicot tirgus izpēti.  

Darbs pie mājas lapas vēl turpinās, jo tiek veikta datu migrācija no vecās lapas, tādēļ informācija vairākās sadaļās pilnā apjomā vēl nav pieejama, tāpat saturu plānots papildināt arī vairākās svešvalodās.

Ja tiek pamanītas neprecizitātes, ir ieteikumi lapas funkcionalitātes vai satura uzlabošanai, iedzīvotāji ir aicināto tos sūtīt uz e-pastu: prese@smiltene.lv.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI