DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas priekšsēdētāja vizītē apmeklēs Japānu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece no 21. līdz 28.jūnijam dosies vizītē uz Japānu, kur piedalīsies Pasaules sieviešu politisko līderu samitā, tiksies ar Japānas parlamentāriešiem un valdības pārstāvjiem.

Vizītes ietvaros Tokijā Saeimas delegācijai ir plānotas vairākas tikšanās Japānas parlamentā - ar Pārstāvju palātas priekšsēdētāju Tadamori Ošimu (Tadamori Oshima), parlamenta Padomnieku palātas priekšsēdētāju Čuiči Dati (Chuichi Date) un Japānas-Latvijas parlamentārās asociācijas priekšsēdētāju Hirofumi Nakasoni (Hirofumi Nakasone). Šo tikšanos laikā plānots pārrunāt iespējas stiprināt Latvijas un Japānas parlamentāro sadarbību, kā arī aktuālos starptautiskās dienaskārtības jautājumus.

Šogad Pasaules sieviešu politisko līderu samitā ir izcelti jautājumi par sabiedrības ilgtspējīgu attīstību, īpašu uzmanību veltot arī sieviešu līdzdalības veicināšanai politikā. Samitā I.Mūrniece piedalīsies plašākā diskusijā par parlamentāriešu lomu iekļaujošas sabiedrības veicināšanā.

Tokijā Saeimas priekšsēdētāja tiksies ar Japānas ārlietu ministru Taro Kono (Taro Kono) un pārrunās aktuālos jautājumus divpusējā sadarbībā, kā arī starptautiskajās organizācijās.

I.Mūrniece dosies arī uz Keio Universitāti, kur viņa ir uzaicināta tikties ar studentiem un uzstāties ar priekšlasījumu par aktuālajiem jautājumiem Eiropas Savienībā un reģionālajiem drošības izaicinājumiem no Latvijas skatupunkta.

Pasaules sieviešu politisko līderu samitā Tokijā un vizītē piedalīsies arī Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere un Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja biedre Anda Čakša.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI