DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Jūrmalā notiks Latvijas prezidentūras Baltijas jūras valstu padomē noslēguma sanāksme

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 3. jūnijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs vadīs Latvijas prezidentūras Baltijas jūras valstu padomē (BJVP) augsta līmeņa noslēguma sanāksmi Jūrmalā. Pasākumā dalību apstiprinājuši Igaunijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Somijas un Zviedrijas ārlietu ministri, Krievijas Federācijas ārlietu ministra vietnieks, ES Ārējās darbības dienesta ģenerālsekretāre un citas BJVP dalībvalstu augsta līmeņa amatpersonas.

Sanāksmes dalībnieki pārrunās reģionālās sadarbības aktualitātes, diskutēs par BJVP politiskā dialoga un praktiskās sadarbības izaicinājumiem. Latvijas prezidentūras laikā ir panākta vienošanās par BJVP reformu rīcības plāna būtiskākajiem elementiem kontekstā ar BJVP Vīzijas grupas ziņojumu “Vision for the Baltic Sea Region beyond 2020 un tā rekomendācijām. Pasākuma viesi būs BJVP novērotājvalsts Baltkrievijas ārlietu ministra vietnieks Oļegs Kravčenko un BJVP Vīzijas grupas ziņojuma līdzautore, Latvijas Universitātes profesore Žaneta Ozoliņa. Sanāksmes noslēgumā plānots pieņemt divus dokumentus – deklarāciju un BJVP reformu rīcības plānu. 

Latvijas prezidentūra BJVP ilgst no 2018. gada 1. jūlija līdz 2019. gada 30. jūnijam, tālāk to nododot Dānijai. Latvijas prezidentūras galvenās prioritātes ir sabiedrības drošība un integritāte; reģiona ilgtspēja, teritoriālā attīstība, klimata pārmaiņas; kā arī kultūras mantojuma saglabāšana un digitalizācija. Kopš BVJP dibināšanas 1992. gadā šī ir trešā Latvijas prezidentūra. Baltijas jūras valstu padomē darbojas trīs Baltijas valstis, piecas Ziemeļvalstis, kā arī Vācija, Polija, Krievija un Eiropas Komisija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI