DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. maijā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Jēkabpils pilsētas pašvaldība paraksta Nodomu protokolu ar Pirjatinskas pilsētu Ukrainā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

23.maijā Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps un priekšsēdētāja vietniece Kristīne Ozola pašvaldībā tikās ar vairāk kā 30 vadības līmeņa pārstāvjiem, pilsētu mēriem un mēru vietniekiem, kā arī enerģētikas speciālistiem un energopārvaldniekiem no Ukrainas, Dānijas, Igaunijas, Vācijas, Polijas un Zviedrijas.

Tikšanās sākumā pilsētas domes pārstāvji delegāciju iepazīstināja ar pilsētas aktualitātēm un nākotnes iecerēm, savukārt  Jēkabpils pilsētas pašvaldības Būvniecības nodaļas energopārvaldnieks Ainārs Gulbinskis prezentēja pilsētas paveikto energoefektivitvitātes un ielu apgaismojuma jomās.

Tikšanās turpinājumā A. Kraps un Poltavas reģiona Pirjatinskas pilsētas domes priekšsēdētājs Оleksijs Rjabokoņs svinīgi parakstīja sadarbības un pieredzes apmaiņas Nodomu protokolu. Pēc protokola parakstīšanas domes priekšsēdētājs uzsvēra: "Veiksmīgas sadarbības rezultātā plānojam sadarboties ar Pirjatinskas pilsētu energopārvaldības un energoefektivitātes sfērās. Jau šobrīd Jēkabpils pilsēta iespēju robežās ik gadu ar dažādām iniciatīvām atbalsta sadraudzības pilsētu Ukrainā – Mirgorodu, tādējādi veicinot valsts politikas pamatnostādnes starptautiskā jomā. Pēc šodienas vizītes jāatzīmē, ka, prezentējot pilsētas raksturlielumus, dzirdējām atzinīgus vārdus par Jēkabpils pilsētas pieredzi Eiropas Savienības projektu apguvē. Un tiešām -pilsētai ir ar ko lepoties un dalīties pieredzē ar Ukrainas kolēģiem!"

Nodomu protokols paredz Jēkabpils un Pirjatinskas pilsētas savstarpējo sadarbību un dalību kopīgu projektu īstenošanā energopārvaldības un energoefektivitātes, ekonomikas, apkārtējās vides aizsardzībā un veselības sfērās.

Pēcpusdienā delegācija devās apskatīt  Jēkabpils reģionālās slimnīcas saules kolektoru.

Delegācijas vizīte Jēkabpilī  notika programmas “U-LEAD ar Eiropu” ietvaros, ko finansējusi Eiropas Savienība un atsevišķas tās dalībvalstis: Dānija, Igaunija, Vācija, Polija un Zviedrija. Projekts “Energoefektivitāte pašvaldībās ІІ” atbalsta pašvaldību enerģētikas vadības sistēmas īstenošanu 30 Ukrainas reģionos.

Kā informē Zemgales reģionālās enerģētikas aģentūras (ZREA) pārstāvji, programmas ietvaros notiek starptautiska izpētes vizīte Latvijā, tajā skaitā apmeklējot arī Jēkabpili, lai apgūtu paraug praksi enerģijas apsaimniekošanā un energoefektivitātē. 2014.gada decentralizācijas reformas rezultātā Ukrainā tika izveidoti esošie pašvaldību reģioni, un tie  vēlas apgūt labāko Eiropas pieredzi, praksi, pieejas, lai tās īstenotu savās kopienās un nodrošinātu tās ilgtspējīgu attīstību. Tādēļ iepriekš minētās programmas ietvaros tiek organizēta starptautiska izpētes vizīte Latvijā no 20. līdz 24.maijam 15 pašvaldībās, lai apgūtu paraugpraksi enerģijas apsaimniekošanā un energoefektivitātē.

Pirjatinskas pašvaldība apvieno 10 kopienas ar kopējo iedzīvotāju skaitu 16,9 tūkstoši iedzīvotāju un aptver teritoriju 97,6 km2 platībā. Reģiona centra pašvaldība ir Pirjatinskas pilsēta, kas ir viena no senākajām pilsētām Ukrainā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI