DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Jānis Vitenbergs: būtiski attīstīt ne vien iekšzemes, bet arī pārrobežu transporta infrastruktūru

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai nodrošinātu daudz ātrāku preču tirdzniecības un cilvēku plūsmu, ir būtiski attīstīt ne vien iekšzemes, bet arī pārrobežu transporta infrastruktūru, pirmdien, 20.maijā, sacīja Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Jānis Vitenbergs, tiekoties ar Eiropas Savienības (ES) Revīzijas palātas priekšsēdētāju Klausu Heineru Lēni (Klaus-Heiner Lehne). 

“Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas Rail Baltica izbūve ļaus Latvijas iedzīvotājiem ne vien ātrāk nokļūt kādā citā Eiropas valstī, bet arī samazināt pārvietošanās ilgumu iekšzemē. Tādējādi Latvijas iedzīvotājiem būs iespēja dzīvot reģionos, bet strādāt kādā no lielajām pilsētām,” akcentēja J.Vitenbergs. 

Tāpat Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētājs izcēla, ka, tuvojoties ES daudzgadu budžeta nākamā plānošanas perioda 2021.-2027.gada beigām, ir būtiski paredzēt iespējamo Rail Baltica projekta ietekmi un riskus. Nozīmīgākie no tiem ir inflācija, kā arī cilvēku kustības tendenču maiņa, ko neņemot vērā, nākotnē var radīt risku, ka izbūvētie transporta infrastruktūras objekti netiks izmantoti. 

Tikšanās laikā ES Revīzijas palātas pārstāvji Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētāju un satiksmes ministru Tāli Linkaiti informēja par kopējo ES transporta infrastruktūras projektu virzību, kā arī izcēla grūtības un izaicinājumus, ar ko, īstenojot lielus transporta infrastruktūras projektus, saskaras ES.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI