DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Kultūras ministre godinās izcilas nozares personības

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 2. maijā, tiks godinātas izcilas kultūras personības – kultūras ministre Dace Melbārde Kultūras ministrijas Atzinības rakstus par mūža ieguldījumu vai nozīmīgu devumu pasniegs 15 ilggadējiem nozares darbiniekiem. Svinīgais pasākums plkst. 13:00 notiks Spīķeru koncertzālē (Maskavas iela 4/1, Rīga).

Īpašie Atzinības raksti par mūža ieguldījumu tiks pasniegti rakstniekam Andrim Kolbergam, komponistei Maijai Einfeldei, kino un teātra režisoram, un pedagogam Pēterim Krilovam, rakstniekam, dzejniekam un tulkotājam Viktoram Kalniņam, teātra režisoram Mihailam Kublinskim, kino un teātra režisoram Varim Braslam, Valmieras drāmas teātra aktrisei Rutai Birgerei, tulkotājai Rutei Lediņai, dzejniekam Jānim Peteram un mūzikas zinātniekam Arnoldam Laimonim Klotiņam.

Savukārt Atzinības raksti par nozīmīgu ieguldījumu tiks pasniegti mākslas zinātniecei Ingrīdai Burānei, keramiķei Violetai Jātniecei, tēlniekam Jānim Karlovam, mākslas zinātniecei Rutai Čaupovai, kā arī grafiķim un ilustratoram Mārim Bišofam.

Tāpat svinīgajā pasākumā Ministru kabineta Atzinības raksti tiks pasniegti aizvadīto, XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku rīkotājiem par ieguldījumu svētku norises izcilā nodrošināšanā - Dziesmu svētku virsdiriģentam Intam Teterovskim un Deju svētku virsvadītājai Taigai Ludboržai.

Svinīgajā pasākumā uzstāsies Nacionālās mākslu vidusskolas Rīgas Doma kora skolas II un III kursu vokālās programmas audzēkņi Anna Amanda Stolere, Emīls Gilučs un Elizabete Laura Porgante.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI