DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Pirmajā LTRK izveidotajā Pasākumu tehniskā nodrošinājuma komitejā uzņēmēji definē nozares problēmas

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera noorganizējusi pirmo jaunizveidotās Pasākumu tehniskā nodrošinājuma komitejas sēdi, kur tika definētas galvenās nozares problēmas, lai kopā ar atbildīgajām iestādēm meklētu visām pusēm pieņemamus risinājumus.

LTRK Pasākumu tehniskās nodrošinājuma komiteju izveidoja ar LTRK padomes lēmumu iepriekšējā mēneša vidū, lai palīdzētu nozarei identificēt galvenās problēmas, kā arī meklētu labākos risinājumus. Biedrība aicina ikvienu uzņēmumu, kas darbojas šajā jomā iesaistīties komitejas darbā, lai pārstāvētu iespējami plašu viedokli par notiekošo.

Jaunizveidotās komitejas galvenais mērķis ir izvērtēt nepilnības uzņēmējdarbības jomā, kā svarīgāko, lai definētu tiesiskā regulējuma neatbilstību Eiropas Savienības pieņemtajām normām. Tāpat tiek vērsta uzmanība uz dažādiem drošības jautājumiem, personāla profesionālo izglītību un sadarbību ar valsts iestādēm.

Komiteja darbojas LTRK Mazo un vidējo uzņēmēju padomes ietvaros, apvienojot lielākos pasākumu skaņas un gaismu tehniskā nodrošinājuma un profesionālās apkalpošanas sfērā praktizējošos uzņēmējus: “Pašreiz nozarē vērojamas būtiskas atšķirības normatīvajās prasībās starp Latviju un citām ES dalībvalstīm, tāpēc svarīgi izvērtēt to, ko nepieciešams ieviest arī pie mums,” saka LTRK valdes locekle Katrīna Zariņa.

LTRK uzdevums ir apkopot biedru sniegto informāciju un vajadzības, iesaistoties politikas plānošanas dokumentu un tiesību aktu izstrādē. Tāpat biedrība organizē biedru tikšanās ar politiķiem un ierēdņiem, realizējot nozaru aizstāvību. Pašreiz izveidotas 14 LTRK Kompetenču padomes komitejas, tostarp veselības, būvniecības, enerģētikas, pasažieru pārvadājumu, profesionālās izglītības, pārtikas un citas.

Plašāka informācija par iespēju iesaistīties LTRK kompetenču padomēs, rakstot uz e-pastu lobijs@chamber.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI