DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Saeimas Latgales apakškomisija devās izbraukuma sēdē uz Līvāniem un Daugavpili

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijas deputāti piektdien, 5.aprīlī, devās izbraukuma sēdē uz Daugavpili un Līvānu, Daugavpils novadiem.

Līvānos deputāti apmeklēja Latgales speciālās ekonomiskās zonas uzņēmumu “Light Guide Optics International”, kas nodarbojas ar optisko šķiedru, tās izstrādājumu un mehānisko detaļu ražošanu un projektēšanu, bet Daugavpils novada Randenē deputāti iepazinās ar Latgales programmas ietvaros īstenotās degradēto teritoriju revitalizācijas rezultātiem. Šo pasākumu rezultātā tika renovētas industriālās telpas, kas deva iespēju uzsākt SIA “Lattex D” šūšanas ceha darbību.

Pēcpusdienā apakškomisijas deputāti: Edmunds Teirumnieks, Janīna Kursīte, Aldis Adamovičs, Mārtiņš Bondars, Janīna Jalinska, Juris Rancāns, Jānis Tutins un Inga Goldberga Daugavpils Marka Rotko centrā tikās ar Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes (LPRAP) locekļiem un pašvaldību priekšsēdētājiem.

“Latgales reģiona apmeklējums ir būtisks, lai izzinātu tā attīstības iespējas, kā arī problemātiku. Tas palīdzēs plānot Latgales apakškomisijas tālāko darbību un labāk izprast reģiona vajadzības un prioritātes. Tādēļ Līvānos un Daugavpilī tiekamies ar Latgales reģiona pašvaldību priekšsēdētājiem un iepazīstamies ar Latgales speciālās ekonomiskās zonas uzņēmumiem. Būtiski ir saprast, ka šī komisija ir izveidota ar mērķi ne tikai Latgales, bet visas valsts policentriskai attīstībai un līdzekļu sadalei,” atklājot tikšanos informēja Latgales apakškomisijas priekšsēdētājs Edmunds Teirumnieks, norādot, ka šī ir pirmā no vairākām plānotajām apakškomisijas izbraukuma sēdēm uz reģionu.

Uzrunājot klātesošos, komisijas loceklis Aldis Adamovičs uzsvēra: ”Ir būtiski saprast, kā labāk atbalstīt Latgales pašvaldības un uzņēmējus. Nozīmīga ir Valdības deklarācijā iekļautā Latgales programma, taču intensīvi jāstrādā pie taisnīgākas attieksmes pret reģioniem, Latgales speciālo ekonomisko zonu nodokļu lielākām atlaidēm, kas mainoties likumiem šobrīd ir praktiski izlīdzinājušās, kā arī Latgales kultūrvēsturiskā novada mediju telpas un valodas stiprināšanas.”

Sanāksmes laikā tika izrunāta virkne Latgales pašvaldībām un reģiona attīstībai būtiski jautājumi, piemēram, LPRAP priekšsēdētājs Gunārs Upenieks aktualizēja jautājumu par varbūtējo darbaspēka atvēršanu Latvijā dažādas kvalifikācijas speciālistiem, īpaši uzsverot problēmsituāciju medicīnas un lauksaimniecības nozarēs. Tāpat vairāku pašvaldību vadītāji uzsvēra ceļu un tiltu kvalitātes problēmas, kas nozīmīgi ietekmē Latgales iedzīvotāju mobilitātes iespējas, kā arī tika diskutēts par kvalitatīvu dzīvokļu un mājokļu nepietiekamību reģionā. Pēc tikšanās ar pašvaldību vadītājiem delegācija savu vizīti Latgalē turpināja Daugavpils novadā, kur apmeklēja Višķu profesionāli tehnisko skolu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI