DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledžā notiks starptautiskas mācības digitālo pakalpojumu dizainā veselības aprūpē

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 8. līdz 12. aprīlim RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledžā NordPlus programmas projekta Muddie - Multiprofessional Digital Developerietvaros notiks starptautiskās mācības “Digitālā pakalpojuma attīstības un informācijas vadība veselības aprūpē” (Digital Service Development and Information Management in Health and Welfare Service Course). Nedēļas garumā intensīvās mācībās piedalīsies informācijas tehnoloģiju, dizaina un veselības aprūpes jomu profesionāļi, pasniedzēji, studenti, vadošu uzņēmumu pārstāvji no Somijas, Igaunijas un Latvijas.

Mācību ietvaros studenti tiks sadalīti vairākās grupās un nedēļas ietvaros strādās pie konkrēta projekta, konkrētam Latvijas uzņēmumam, kas saistīts ar digitālā pakalpojuma ieviešanu vai uzlabošanu veselības aprūpē, izmantojot dizaina domāšanas metodes. Nedēļas ietvaros tiks lasītas vieslekcijas un organizētas prakstiskās nodarbības par dizaina domāšanas metodi un tās realizāciju veselības aprūpē. RSU Sarkanā Krusta medicīna koledžas direktora vietniece akadēmiskajā un pētniecības darbā Sanita Litiņa atzīst: „Pakalpojuma dizains Latvijā ir pavisam jauns jēdziens, lai gan pasaulē par tā būtisko nozīmi veselības aprūpē tiek runāts jau sen. Dizaina domāšana nav tikai metode, bet arī attieksme, ar kādu tiek radīti kvalitatīvi pakalpojumi.”

Mācībās piedalīsies kopā 6 sadarbības augstskolas: RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledža, Tartu Veselības aprūpes koledža (Tartu Health Care College), Laurea Lietišķo zinātņu universitāte (Laurea University of Applied Sciences), Arcada Lietišķo zinātņu universitāte (Arcada University of Applied Sciences), Haaga-Helia Lietišķo zinātņu universitāte (Haaga-Helia University of Applied Sciences) un Latvijas Kultūras akadēmijas Latvijas Kultūras koledža.

Mācību atklāšana notiks 8. aprīlī no plkst. 10.00 līdz 13.00, kurā ar saviem izaicinājumiem viesosies pārstāvji no uzņēmumiem: “Anatomy Next”, “TET”, “DigiBrand”, “CastPrint”, “Veselības centrs 4”, “Blue Bridge” un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta.

Līdz ar šīm mācībām RSU Sarkanā krusta medicīnas koledžā gaidāms arī projekta “Muddie - Multiprofessional Digital Developer” noslēgums, jo trīs gadu garumā projekta ietvaros starptautiskās mācības ir notikušas arī parējās sadarbības augstskolās Somijā un Igaunijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI