DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. martā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

LU studentu komanda dodas uz pasaules programmēšanas sacensību finālu Portugālē

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

31. martā Latvijas Universitātes (LU) studentu programmēšanas komanda – Pēteris Pakalns, Vladislavs Kļevickis, Ingus Jānis Pretkalniņš un treneri prof. Guntis Arnicāns un Jevgēnijs Vihrovs – dodas uz Portugāles pilsētu Porto, kur 4. aprīlī norisināsies pasaulē senāko un prestižāko programmēšanas sacensību ACM ICPC (ACM International Collegiate Programming Contest) fināls. Latvijas Universitātes studentu komanda ir vienīgā komanda no Latvijas.

Šogad LU finālistu komandā ir divi dalībnieki, kuri ir iepriekšējo gadu finālisti – Pēteris Pakalns piedalījās finālā 2017. gadā ASV un kopā ar komandu ieguva dalīto 20. vietu, savukārt Vladislavs Kļevickis piedalījās 2018. gada finālā Ķīnā un 140 komandu konkurencē ieguva dalīto 56. vietu. Pēterim piemīt labas programmēšanas prasmes, viņš ir daudz piedalījies tiešsaistes sacensībās, savukārt Vladislavam ir radoša domāšana un spējas tik galā ar neparastiem uzdevumiem. Trešais komandas dalībnieks ir Ingus – viņš piedalās šajās sacensībās vēl tikai divus gadus un viņa stiprā puse ir matemātika un analītiskā domāšana. Veselu gadu komanda ir aktīvi trenējusies, piedalījusies dažādās treniņnometnēs un sacensībās, lai noslīpētu savas programmēšanas prasmes un spējas sadarboties komandā,” par komandu stāsta treneris Jevgēnijs Vihrovs.

Plašāk par LU komandu

Pasaules studentu programmēšanas sacensības (ACM ICPC) ir senākās un prestižākās akadēmiskās programmēšanas sacensības pasaulē. Sacensības norisinās jau 43. gadu, un šogad tajās piedalījās 52 709 dalībnieki, kas pārstāvēja 3 233 universitātes no 110 valstīm. Sacensību astotdaļfināli, ceturtdaļfināli un pusfināli norisinās reģionos visos apdzīvotajos kontinentos, savukārt uz fināla sacensībām dodas ap simts pasaules spēcīgākās komandas.  Šogad finālā piedalīsies 135 pasaules spēcīgākās studentu komandas.

Fināla sacensības notiks 4. aprīlī plkst. 13:00 – 18:00 (pēc Latvijas laika) un būs skatāmas tiešraidē http://icpclive.com/.

LU studentu komandu dalību pasaules programmēšanas sacensībās atbalsta: AS "Emergn", SIA "eazyBI", SIA "Datakom", AS "RIX Technologies", SIA "TestDevLab", SIA "ZZ Dats"VISMA grupas uzņēmumi Latvijā, SIA "whiteCryption", Amerikas latvieši, kuri pārstāv “Friends of the University of Latvia” (501(c)(3) charity) - Latvijas goda konsuls Ilinoisas štatā Roberts Blumbergs, Latvijas goda konsuls Mičiganā Andris Lācis un Galenieku ģimene. Ziedojumus administrē Latvijas Universitātes fonds un RTU Attīstības fonds.

Sekot līdzi LU komandai varēs LU Datorikas fakultātes sociālajos tīklos Facebook un Instagram.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI