DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. martā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika
5
5

Eiropas Parlamenta vēlēšanām iesniegti 16 kandidātu saraksti

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Noslēdzoties deputātu kandidātu sarakstu pieņemšanai, 25. maija Eiropas Parlamenta vēlēšanām Latvijā pieteikti 16 partiju un partiju apvienību deputātu kandidātu saraksti. Šodien savus kandidātu sarakstus Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniedza partija “KPV LV” un Jaunā Saskaņa.

Kandidātu sarakstos kopā pieteikti 246 deputātu kandidāti. Trīspadsmit kandidātu sarakstos iekļauts lielākais iespējamais deputātu kandidātu skaits – 16 kandidāti, divos kandidātu sarakstos ir 15 kandidātu, bet vienā sarakstā – 8 deputātu kandidāti. Salīdzinājumam 2014. gada EP vēlēšanām tika pieteikti 14 deputātu kandidātu saraksti un 170 deputātu kandidāti.

CVK apkopotā informācija liecina, ka divas trešdaļas jeb 69,5 procenti deputātu kandidātu ir vīrieši, bet 30,5 procenti - sievietes. Deputātu kandidātu vidējais vecums ir 48,8 gadi. Vecākajam deputātu kandidātam ir 80 gadi, bet jaunākajam – 22 gadi. Visvairāk EP parlamenta deputātu  kandidātu ir vecumā no 51 līdz 60 gadiem – 27,6 procenti.

88,6 procentiem EP deputātu kandidātu ir augstākā izglītība, bet 11,4 procentiem – vidējā izglītība.

Puse deputātu kandidātu jeb 52,8 procenti kā savu dzīvesvietu norādījuši Rīgu. Savukārt pieciem kandidātiem ir citu valstu pilsonība. Divi kandidāti ir arī Amerikas Savienoto Valstu pilsoņi, vienam kandidātam ir Kanādas pilsonība un vēl diviem kandidātiem - Spānijas un Vācijas pilsonība. 

Ar visiem EP vēlēšanām iesniegtajiem deputātu kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām, ziņām par kandidātiem un statistiku iespējams iepazīties CVK EP vēlēšanu vietnē https://epv2019.cvk.lv. No 20. maija ar kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām un ziņām par kandidātiem vēlētāji varēs iepazīties arī vēlēšanu iecirkņos.

CVK sēde, kurā plānots reģistrēt šonedēļ iesniegtos deputātu kandidātu sarakstus, notiks rīt, 22. martā, pulksten 11.00 CVK biroja telpās Smilšu ielā 4, Rīgā.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI