DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. februārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs Andris Pelšs uzsver Baltijas jūras reģiona valstu vienotas rīcības nozīmi cilvēku tirdzniecības novēršanā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 21. un 22. februārī Rīgā Latvijas prezidentūras Baltijas jūras valstu padomē (BJVP) laikā norisinās cilvēku tirdzniecības apkarošanas un novēršanas tematikai veltīta starptautiska konference “Cilvēku tirdzniecība – noziegums ar pārāk maz notiesājošiem spriedumiem un pārāk daudz upuriem”. Pasākuma mērķis ir veidot vienotu izpratni Baltijas jūras reģionā par cilvēku tirdzniecības upuru tiesībām, stiprināt noziegumu izmeklēšanu un kriminālvajāšanu, kā arī sekmēt cilvēku tirdzniecības lietu efektīvu izskatīšanu tiesās.

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs 21. februārī uzrunāja konferences dalībniekus, uzsverot cilvēku tirdzniecības jautājuma nemainīgo aktualitāti Baltijas jūras reģionā. Valsts sekretārs akcentēja ciešākas un efektīvākas sadarbības nepieciešamību atbildīgo institūciju un partneru vidū, lai kopīgiem spēkiem apkarotu šo noziedzīgo nodarījumu un sniegtu atbilstošu palīdzību cietušajiem. BJVP izveidotā darba grupa cīņai pret cilvēku tirdzniecību sniedz atzīstamu ieguldījumu cilvēku tirdzniecības apkarošanas projektu īstenošanā, koordinējot aktivitātes un informācijas apmaiņu starpvalstu līmenī Baltijas jūras reģionā.

Rīgā notiekošajā starptautiskajā konferencē, kuru organizē un vada Iekšlietu ministrijas speciālisti, piedalās Baltijas jūras reģiona valstu, Apvienotās Karalistes, ASV, Baltkrievijas, Slovākijas, Kanādas, Beļģijas un Eiropas Komisijas pārstāvji: izmeklētāji, prokurori, tiesneši, pētnieki, politikas veidotāji un nevalstisko organizāciju pārstāvji, kuri strādā ar cietušajām personām. Konferences dalībnieki diskutē un apmainās pieredzē par cilvēku tirdzniecības gadījumiem, to izmeklēšanu un lietu iztiesāšanu, kā arī upuru tiesībām cilvēku tirdzniecības gadījumu izmeklēšanas procesos.

Līdz 30. jūnijam Latvija vada BJVP prezidentūru, kuras viens no prioritārajiem uzdevumiem ir saskaņotas rīcības Baltijas jūras reģionā veicināšana, saskaroties ar sabiedrības drošības apdraudējumiem, tostarp cīņā pret cilvēku tirdzniecību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI