DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. novembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Augsta ranga eksperti diskutēs par veselības aprūpes sistēmas modeļiem

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 8.novembra līdz 9.novembrim Latvijā norisināsies 15.Baltijas politikas dialogs, kur triju valstu augsta līmeņa amatpersonas un veselības aprūpes eksperti diskutēs par labākajiem risinājumiem pieejamai veselības aprūpei.

Šogad Baltijas politikas dialogs būs veltīts universālas un visaptverošas pieejas nodrošināšanai veselības aprūpes pakalpojumiem. Eksperti meklēs atbildes, kā nodrošināt veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību visiem iedzīvotājiem, tostarp definēs galvenos šķēršļus (piemēram, ģeogrāfiskā pieejamība, gaidīšanas laiks, veselības aprūpes speciālistu trūkums).

Pasākumā piedalīsies Latvijas, Igaunijas un Lietuvas augsta līmeņa amatpersonas un veselības aprūpes eksperti, kā arī starptautiska līmeņa speciālisti un pētnieki. Konferences darbs ir plānots vairākās sesijās. Veselības ministre Anda Čakša vadīs divas konferences sesijas par to, kā nodrošināt veselības aprūpes pakalpojumus sociāli mazāk aizsargātajām sabiedrības grupām, un kopā ar citiem ekspertiem meklēs potenciāli jaunus un efektīvākus integrācijas un sadarbības modeļus starp primāro un sekundāro veselības aprūpi.

Pārstāvji no Lietuvas un Igaunijas dalīsies savas valsts pieredzē, kur jau vairāk nekā 20 gadus darbojas valsts obligātas veselības apdrošināšanas sistēmas. Eksperti vērtēs arī citu valstu ieviestos mehānismus, kas nosaka, kādi veselības aprūpes pakalpojumi ir pieejami visiem iedzīvotājiem.

Baltijas valstu politikas dialogs norisināsies jau 15.reizi un katru gadu tiek veltīts kādai konkrētai veselības aprūpes tēmai. Iepriekšējās Baltijas politikas dialogu sanāksmes tika veltītas tādām problēmām kā pacientu drošība un ārstniecības kvalitāte, veselības aprūpes pakalpojumu iepirkšana, cilvēkresursu attīstība veselības aprūpē, izaicinājumi veselības aprūpes sistēmas pārvaldībā u.c.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI