DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. oktobrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Notiks piemiņas pasākums Latvijas Brīvības cīņās kritušajiem Lielbritānijas, Francijas un Īrijas jūrniekiem

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 17. oktobrī, plkst. 10.00 Jūras spēku Patruļkuģu eskadrā Daugavgrīvā notiks piemiņas pasākums, godinot Lielbritānijas, Francijas un Īrijas jūrniekus, kas krituši, sniedzot atbalstu Latvijas Brīvības cīņās 1919. gadā.

Piemiņas pasākumā piedalīsies Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Viesturs Silenieks un Jūras spēku štāba priekšnieks jūras kapteinis Valdis Stanka, kā arī Francijas vēstniece Latvijā Odile Supizona (Odile Soupison), Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes vēstnieks Latvijā Kīts Šenons (Keith Shannon) un Īrijas Republikas vēstnieks Latvijā Džims Henesijs (Jim Hennessy).

Piemiņas vietā paredzēta ziedu nolikšana un Nacionālo bruņoto spēku kapelāna aizlūgums, kā arī iziešana jūrā ar patruļkuģi un piemiņas vainagu nolaišana jūrā.

1919. gada rudenī Lielbritānijas un Francijas karakuģi, kuru apkalpē bija arī īru jūrnieki, sniedza nepieciešamo artilērijas atbalstu Latvijas armijas desanta operācijai Daugavgrīvā. Šis uzbrukums bija sākums Rīgas un pārējās Latvijas teritorijas atbrīvošanai no Bermonta-Avalova armijas. Kauju laikā gāja bojā deviņi un tika ievainoti seši sabiedroto jūrnieki.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI