DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. oktobrī, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Andris Keišs video stāstu sērijā par Latviju tēlo sociālo tīklu influenceri*.

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kā Latviju pazīst pasaulē? Piejūras valsts, kurā kūpina slavenās šprotes, ko redzam veikalu plauktos visā pasaulē? Zinātnieki, kuri pat no dūņām prot radīt melnu zobu pastu, kas balina zobus? Cilvēki, kuri tik tuvi dabai un mežam, ka pat uzvalkam pieskaņo tauriņu, brilles un rokas pulksteni no koka? Radošie prāti, kas ar programmatūru un tīkla iekārtām prot vienu no pasaules ātrākajiem internetiem pārvest uz citām pasaules vietām? Modes mākslinieki, kuru ekskluzīvi mazās kolekcijas prot uzrunāt pasaules stilīgos?

Šodien uz visu notiekošo raugāmies caur viedierīces ekrānu. Kur esmu bijis? Ko esmu redzējis? Vai esmu pietiekami stilīgs un pievilcīgs? Vai paguvu iemūžināt un publicēt? Kā Latvijā radītais izskatās sociālo tīklu slavenību acīm? Mr. Magnetic, kurš ir tipisks Instagram, Facebook influenceris, savā privātajā blogā apskata Latvijas produktus, cenšoties neatpalikt no pasaules populārākajiem instagrameriem un blogotājiem. Viņš oficiālos stāstus un aprakstus nav lasījis, taču dodas pie uzņēmējiem, lai pastāstītu vairāk par Latvijas modi, ēdienu, kosmētiku, elektroniku un kokrūpniecību.

Pirmajā epizodē Mr. Magnetic (Andris Keišs) saviem “sekotājiem” atraktīvā vloga formātā demonstrē šprotes, Laimas saldumus, Valmiermuižas alu u.c. Latvijas eksportspējīgākos pārtikas produktus. Video atrodams te: https://youtu.be/3N-7qyhrTqs

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols saka: “Latvijā ir daudz izcilu uzņēmēju, kuru radītie produkti ne vien stāv līdzās citviet ražotajiem, bet pat tos pārspēj ar izdomu, inovāciju un augsto kvalitāti. Sekojot tendencēm informācijas apritē, esam sagatavojuši drosmīgus, spilgtus video sižetus, kas neierastā manierē ārvalstu auditorijai ļauj iepazīt Latvijas uzņēmēju veikumu un mums pašiem apjaust, ka Latvijas uzņēmēji prot un var radīt izcilus, konkurētspējīgus produktus.”

Video sižetu sērijas koncepta autori ir režisors Jurģis Tūbelis un producente Eva Johansone. Projekta ideja par auditorijas uzrunāšanu tieši sociālo tīklu estētikā un ar humoru izkristalizējusies, konsultējoties ar Latvijas eksportējošiem uzņēmumiem, uzņēmējdarbības nozaru asociācijām, kā arī sociālo tīklu komunikācijas ekspertiem.

Sociālo tīklu influencera lomā iejutās aktieris Andris Keišs. Video sižetu filmēšanā iesaistījās arī dziedātāji Lauris Reiniks un Markus Riva, kuru sociālo tīklu kontu saturam seko desmiti un pat simti tūkstoši interneta lietotāju.

Projekta producente Eva Johansone stāsta: “Informācijas pārbagātības laikā ikviens uzņēmējs un katra valsts konkurē par auditorijas uzmanības mirkli. Lai informācija tiktu pamanīta, vairs nepietiek ar skaistiem skatiem un  noslīpētiem tekstiem. Sociālo tīklu ērā, kad ikviens var kļūt par mediju, izvēlējāmies drosmīgu ceļu – veidot stilistiski atšķirīgu sižetu sēriju, kurā atļaujamies pasmaidīt par dažām mūslaiku klišejām un paši par sevi, vienlaikus parādot lieliskos Latvijas uzņēmumus, dizainerus un viņu darba augļus.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI