DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Izglītības un zinātnes ministrs aicina izvērtēt Latvijas Regbija federācijas prezidenta atbilstību amatam

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ņemot vērā publiski izskanējušo informāciju, ka Latvijas Regbija federācijas (LRF) prezidents Aivars Pilenieks iesitis U-18 Latvijas komandas spēlētājam, izglītības un zinātnes ministrs, profesors Kārlis Šadurskis aicina federāciju izvērtēt A. Pilenieka atbilstību amatam.

“Dūru vicināšana, bērnu iekaustīšana un sistemātiski ētikas pārkāpumi, ko demonstrē Latvijas regbija federācijas vadība, nav savienojami ar godīgu un tīru sportu. Šāda Aivara Pilenieka rīcība nav savietojama ar atzītas federācijas prezidenta amatu. Aicinu Latvijas regbija federācijas prezidentu A. Pilenieku, kura darbības neviennozīmīgās metodes dažu mēnešu laikā ir radījušas neslavu regbija attīstībai Latvijā, būt atbildīgam un atkāpties no amata,” saka Kārlis Šadurskis.

Ministrs aicina federācijas biedrus sasaukt Latvijas Regbija federācijas ārkārtas kopsapulci un lemt par federācijas prezidenta atbilstību ieņemamam amatam.

Vienlaikus ministrs aicina Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) šo jautājumu izskatīt LOK Ētikas komisijā un izvērtēt, vai šādā rīcībā nav saskatāmi LOK Ētikas kodeksa normu pārkāpumi.

Izglītības un zinātnes ministrija arī uzdos Izglītības kvalitātes valsts dienestam atbilstoši kompetencei izvērtēt publiski izskanējušo informāciju par iespējamo sporta speciālista (trenera) darbu regbija klubā „Eleja” bez normatīvajos aktos noteiktā kārtībā izsniegta sporta speciālista sertifikāta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI