DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. septembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Informācija par NEPLP sēdi 20.septembrī

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Izsludina konkursu

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) 20. septembra sēdē apstiprināja konkursa nolikumu un izsludināja konkursu par sabiedriskā pasūtījuma daļas nodošanu komerciālajam elektroniskajam plašsaziņas līdzeklim, kas veido televīzijas programmas bezmaksas zemes apraidē

Saskaņā ar apstiprināto konkursa nolikumu TV programmai jābūt orientētai uz aktīva dzīvesveida popularizēšanu. Konkurss tiek izsludināts uz laika posmu no 2019.gada 1.janvāra līdz 31.decembrim. Paredzētais finansējums 2019. gadam ir 348 603 eiro.

Konkursā tiek pieņemti pieteikumi no juridiskām personām – komerciālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem, kas reģistrēti Latvijā. Pieteikumi konkursa dalībniekiem jāiesniedz līdz šā gada 18.oktobrim plkst.10.00, bet pieteikumu izvērtēšana tiks veikta līdz 30.novembrim.

Konkursa nolikums būs pieejams www.neplpadome.lv

Apstiprina Elektronisko plašsaziņas līdzekļu nozares attīstības nacionālās stratēģijas 2018.-2022.gadam ieviešanas plānu

NEPLP apstiprināja šī gada 12.aprīlī pieņemtās Elektronisko plašsaziņas līdzekļu nozares attīstības nacionālās stratēģijas 2018.-2022.gadam ieviešanas plānu.  Ieviešanas plāna mērķis ir noteikt pasākumus stratēģijas mērķu sasniegšanai un nodrošināt pārskatāmību par tās īstenošanas gaitu. Ieviešanas plāns ir sadalīts atbilstoši stratēģijas četriem prioritārajiem virzieniem, kopā veidojot 31 uzdevumu un 160 pasākumus. Plānu izstrādā stratēģijas darbības laika posmam un aktualizē to pēc nepieciešamības.

Apstiprina revīzijas komisiju ziņojumus

NEPLP apstiprināja revīzijas komisiju ziņojumus par VSIA “Latvijas Televīzija” (LTV) un VSIA “Latvijas Radio” 2018.gada pirmā pusgada sabiedriskā pasūtījuma izpildi, finansiālajiem rādītājiem, saimniecisko darbību un citiem kapitālsabiedrības raksturojošajiem rādītājiem.

NEPLP apstiprināja revīzijas komisijas ziņojumu par SIA “Vidzemes televīzija” (programma Re:TV) sabiedriskā pasūtījuma izpildi šī gada augustā. 2018.gada augustā SIA Vidzemes televīzija” sagatavoja astoņus raidījumus ciklā “Latvijas stāsti. Personības”, četrus raidījumus “Nedēļa Latvijā” un divus raidījumus ciklā “100 recepšu Latvijas simtgadei”.

Kā arī NEPLP apstiprināja revīzijas komisijas ziņojumus par SIA “DMCS” un SIA “Kultūras iniciatīvu un realizācijas apvienība” raidījumu veidošanu latviešu un mazākumtautību valodās 2018.gadā Latgales reģionālajos un vietējos plašsaziņas līdzekļos, kas raida radio programmas. SIA “DMCS” maijā un jūnijā sagatavoja astoņus raidījumus ciklā “Ir Latgale mūsu”. Savukārt SIA “Kultūras iniciatīvu un realizācijas apvienība” jūlijā un augustā sagatavoja deviņus raidījumus ciklā “Interesnije vstreči” (Interesantās tikšanās).

Anulē un izsniedz retranslācijas atļaujas

Pamatojoties uz kabeļoperatora SIA “KTV Universs” iesniegumu, NEPLP apstiprināja šim uzņēmumam izsniegtās retranslācijas atļaujas Nr.RR-38 anulēšanu no šī gada 1.oktobra.

Padome ārvalstu komersantu filiālei “AS TV Play Baltics Latvijas filiāle” izsniedza retranslācija atļauju programmu izplatīšanai Viaplay platformā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI