DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Dace Melbārde
Kultūras ministre
07. septembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Atklātā vēstule
TĒMA: Kultūra

Kultūras ministres atbilde memoranda „Par atbalstu akustiskās koncertzāles celtniecībai Rīgā” parakstītāji

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Augstu novērtēju jūsu kā mūzikas nozares profesionāļu iniciatīvu nākt ar atbalstu un skaidrot arī plašākai sabiedrībai Nacionālās akustiskās koncertzāles būvniecības nepieciešamību Rīgā. Apbrīnojams ir jūsu veikums, tostarp izcilie Latvijas mūzikas nozares mākslinieku pasaules mēroga sasniegumi, kuru gūšanā starptautiskiem standartiem atbilstošas infrastruktūras mūsu valsts galvaspilsētā diemžēl nav.

Apliecinu, ka Nacionālās koncertzāles izveide Rīgā ir starp maniem kā kultūras ministres un Kultūras ministrijas prioritārajiem darba uzdevumiem. Ceru, ka arī kolēģi valdībā un Saeimā uz lēmuma par Nacionālās koncertzāles būvniecības nepieciešamību Rīgā raudzīsies kā valstiski nepieciešamu – magnētu ne vien pašmāju mūzikas izcilībām, uzlecošajiem talantiem un starptautiski atzītiem māksliniekiem, bet arī ārvalstu tūristu un tos apkalpojošo uzņēmējdarbības sfēru attīstības potenciālu dzinējspēku.

Kultūras ministrija strādā, lai valdības noteiktajos termiņos veiktu uzdotos mājas darbus Nacionālās koncertzāles būvniecības sagatavošanai. Turpmāk veicamo darbu sarakstā ir ministrijas un Rīgas domes sadarbība, kuras ietvaros ir jāvienojas par piemērotāko koncertzāles novietni, precizētu koncertzāles finansēšanas modeli un vienotos par zāles apsaimniekošanas modeli. Šie aspekti ir jāietver valsts un pašvaldības sadarbības līguma projektā. Līdz 2018. gada decembrim Kultūras ministrijai jāatgriežas ar koncertzāles īstenošanas koncepciju valdībā, sniedzot jau konkrētu projekta īstenošanas modeli.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI